Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Halotti toron szokott lenni...

Halotti toron szokott lenni alkohol?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen? (a kérdés elméleti jellegű)
2011. júl. 25. 17:23
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%

szerintem nem.

Bár talán egy kis bor az elfogadható (mintha egy étteremben lennél és az ételhez iszogatnád)

2011. júl. 25. 17:28
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Szokott lenni, a nagyszüleimén legalábbis volt.
2011. júl. 25. 17:29
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Igen, szokott lenni. Hogy milyen, nagyon nem tudom legtöbb helyen sör vagy rövid ital. De bor és a pezsgő az tudtommal nagyon nem illik oda.
2011. júl. 25. 17:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szokott lenni, amikor anyósom meghalt nálunk is volt halotti tor. Étel és ital is volt. Volt egy minimális rövidital, meg sör, a férfiaknak, szerintem sem illik ilyenkor a bor és a pezsgő. Bár én önmagában már a halotti tort is rossz ötletnek tartottam.
2011. júl. 25. 17:33
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.:) Akkor sör és röviditalok. :)
2011. júl. 25. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:
23%

Mi a f*szért mosolyogsz, hogy lesz alkohol?...

Baromira nem vicces egy halotti tor.

Én amúgy ennek nem sok értelmét látom, hogy miután meghal valaki, utána dínom-dánom eszegetünk-iszogatunk. Ez hülyeség.

2011. júl. 25. 17:42
 7/13 anonim ***** válasza:

a kérdésre, lehet mértékkel alkoholt kínálni.

az utolsónak, nem dínom -dánom, hanem sok helyen messsziről

megy a rokonság a temetésre , illik őket etetni, itatni valamivel.

sokan hosszú évek után a halottas háznál találkoznak egymással, beszélgetnek, emlékeznek.

Kultúráltan is válaszolhattál volna....

2011. júl. 25. 17:46
 8/13 anonim válasza:
78%

Hát ez az egész csak felfogás kérdése. Milyen volt vele a kapcsolat, milyen személyiségű volt, háttérinfó stb... Miért ne lehetne dínom dánom?... Ez nem azt jelenti hogy azt ünneplik hogy végre meghalt. Ez az egész csak felfogás kérdése. Egy halotti toron nem kell feltétlen depresszív állapotban és orba szájba síros hangulatnak lennie.

(tapasztalat)

U.I.: Ez nem egyenlő a tiszteletlenséggel.. :)

2011. júl. 25. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
75%
Szokott lenni.Amiröl én tudok,bor,sörés, pálinka......Üdítö és persze a kaja ami több fogás.Legalábbis felénk.
2011. júl. 25. 17:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen szokott lenni, de amit megiszol, annak a felét a földre kell önteni ( a halottnak)
2011. júl. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!