Több, mint 3 éve Hollandiában élek, és mind ők maguk, mind pedig más országbeliek furcsállják, páran egyenesen szörnyülködnek, amikor engemet vagy ismerősömet meglátnak együtt inni a vörösbort meg a kólát (VBK). Ez csak magyar tradíció? Pedig mintha valami amerikai filmben is láttam volna.
Először én is így kezdtem fiatalabb koromban,de utána ittam pusztán és azóta meg nem tudnám inni a jó vörösbort kólával.
Szentségtörés...A vörösbort magában kell inni,megfelelő pohárban.Akár egyedül is.
2012. aug. 29. 16:08
22/28 anonim válasza:
6/21nek.Nógrádban ha valaki kis vagy nagy vadászt kér rögtön hubertuszt öntenek neki.egyébként többen megemlitették hogy a roszz borhoz kell kóla ez igy igaz.Én pár éve iszom bort és kezdetben égett(sok volt a savam)agyomrom tőle és javasolták hogy igyak minőségi bort és így tettem és bevált nincs gond.Én készítek saját célra kb 50 liter bort bevallom nem mindig olyan milyet akartam de megiszom mert tudom hogy szőllőből van(MIÉRT nem olyan amilyet akartam?mert savas,nem savanyú hanem savas ez a kettő nem ugyan az)de nem kell hozzá kóla.A kóla magában is rossz hát még a jó bort elrontani vele!A jó vörös bor emeli a jó koleszterin szintet, és véralvadás gátlót termel megakadályozza a vérrög képződést és még több jó tulajdonsága van.Ez napi 2-3dl re vonatkozik.Most volt egy szív infartusom és a rehabilitáción is javasolták a napi adagot,nagyon-nagyon sokan be is tartooták még olyanok is akik soha nem ittak bort.NE FELEJTSD JÓ minőségű vörös borról van szó és nem több mint napi 2-3 dl.
2012. szept. 23. 10:03
23/28 anonim válasza:
Romániában is elterjedt. És itt sajnos szinte mindent mindennel kevernek..
2012. dec. 1. 14:08
24/28 anonim válasza:
Spanyolországban a 70-es évek óta fogyasztják,Kalimotxo néven ismert arrafelé.Nálunk valóban nagy divat,legtöbb helyen nem isszák,de nem "hungarikum."
2012. dec. 2. 01:30
25/28 mustafa33 válasza:
Vörösborból nem csak a jó minőségű az egészséges. A hamisított is az, amelyikbe a színt feketeribizlivel, vagy bodzával adják. Ugyanis az még hasznosabb (gyógynövényileg) ☻.
2012. dec. 3. 21:45
26/28 anonim válasza:
"...de botrány, hogy nem tér ki a Btk. arra,
hogy emberiség elleni bűntett a vbk.
25 fölött kólát a borba
nem rak már senki, maximum az orrba..." (Belga) :)
Én nagyon ritkán megkívánom a vadászt, de általában én is fröccs párti vagyok, vagy tisztán iszom. Ha higítom, akkor is normálisabb borokat iszok (700-1000 Ft/palack), mert a fröccs és a vadász is csak abból finom, és legalább nem lesz tőle bajom. Tegnapelőtt például megittam 7-8 rosé viceházmestert, ami másfél liter bort jelent, és másnap semmi bajom nem volt.
2013. máj. 19. 12:57
27/28 Albu válasza:
„ez tévédés,mert szlovákiába is így isszák”
Ó, de cuki! És mindezt magyarul. : )
2017. máj. 4. 14:07
28/28 anonim válasza:
Horvátországban is ismertek egy szórakozóhelyen, bambusznak hívtak bar lehet csak a turistak miatt hallottak rola
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!