Csak mi magyarok isszuk kólával a vörösbort?
Figyelt kérdés
Több, mint 3 éve Hollandiában élek, és mind ők maguk, mind pedig más országbeliek furcsállják, páran egyenesen szörnyülködnek, amikor engemet vagy ismerősömet meglátnak együtt inni a vörösbort meg a kólát (VBK). Ez csak magyar tradíció? Pedig mintha valami amerikai filmben is láttam volna.2011. júl. 14. 10:58
11/28 anonim válasza:
Szerintem ez igazából nálunk divat.
Valószínű olyan találta ki aki nem tudta tisztán meginni a bort,mert olyan rossz lehetett.Rájött,hogy így finom vagy iható.
Kisvadász,Nagyvadász-vörösbor+kóla
Kisvidéki,Nagyvidéki-fehérbor+kóla
Az Osztrákoknak az a része ismeri aki valamilyen szinten kötődik hazánkhoz(Burgenland).
12/28 anonim válasza:
Hát Angliában is furcsállták amikor mondtam, hogy mit szoktam inni :D úgyhogy szerintem itt se vmi elterjedt dolog lehet, aki meg issza, az lehet hogy pont egy magyartól hallott róla :D
13/28 anonim válasza:
Ittvagyok Norvégiában, itt a bort csak tisztán isszák. De megmutattam nekik, hogy MAgYARORSZÁGON így is szoktuk, és nagyon ízlett nekik.
14/28 anonim válasza:
ez tévédés,mert szlovákiába is így isszák,de elofordul van olyan bor ami csak igy fogyazhato
15/28 anonim válasza:
Értelmetlen ez az ital. A kólának nincs jó íze. Inkább fröccsöt igyatok.
Ami meg csak kólával iható, az nem jó bor.
16/28 anonim válasza:
Szerbiában ismerik,lehet direkt igy kérni a szórakozóhelyeken,és bambusznak hivják :)
17/28 anonim válasza:
Bács-Kiskun megyében a neve: VBK (Vörösboroskóla) vagy még inkább limbó, időseknél bambi!
18/28 A kérdező kommentje:
Csongrád megyében is VBK. Én szegedi vagyok.
2012. márc. 3. 12:51
19/28 anonim válasza:
Komárom - esztergomban is vadásznak hivják, valamint felvidéken is.
ha bor+szóda (én nem szeretem) azt Fröccs-nek hivják.
20/28 mustafa33 válasza:
Én meg eddig azt hittem, hogy a hárombetűsök találták ki, mert ugye mit ért a tutajos a borhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!