A boltokban kapható 200-300 Ft/üveg borok szőlőből készülnek vagy tablettásak?
"100Ft/dl alatt ne vegyél bort. Ha jó bort akarsz, menj el egy pincébe, és kóstolj, úgy válassz."
Jobb minőségű bort, amúgy sem javasolt TESCO-ban venni, mert a nem megfelelő tárolás (nem abban a szögben és hőmérsékleten tárolják, ahogy célszerű lenne) miatt a minősége is gyengébb.
tegnap 23:21
A kocsmákbam amúgy sem szívbajosak, Budapest közepén is láttam már helyet, ahol szemed láttára merik ki a keverőkádból a tablettást... olcsó kocsmában nem a legfényesebb ötlet bort kérni. Nem egy helyen jártam, ahol megkérdeztem, van-e igazi bor, és nagy volt a hümmögés:P
A tescoban sokkal több szőlőt látnak az olcsó borok, mint egy átlag fekvehányóban.
A borok többnyire szőlőből szoktak készülni de még must korában hozzá adnak bizonyos mennyiségü cukrot,na ez határozza meg a minőségét,az árát és a másnapi fejfájásod mértékét és időtartamát :lol: .
Van egy kis falu ahol szüret után mindig azt kérdezik egymástól a gazdák:Mennyi bort csináltál? nem pedig azt,hogy mennyi szőlőd lett.
1 zsák (kb30 kg)szőlőből + néhány 10 kg cukor,akár 200 litert vagy mégtöbbet is csinálnak,holott a szőlő mennyiségből kb 25 liter lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!