A boltokban kapható 200-300 Ft/üveg borok szőlőből készülnek vagy tablettásak?
Ca. 20 éve láttam egy borászati szakközepes tankönyvet. Mivel papírgyűjtés után, esőáztatta módon volt a földön, ezért nem vittem haza, de benne volt, hogy tökből készül a műbor.
Amúgy a múltkor véletlenül ilyen úniós vegyes szőlős bort ittam. Nem lettem másnapos. (Üveges bor volt, nem flakonos, ezért szaladtam bele a csapdába.) Amúgy csak üvegeset iszom, flakonosat nem. 300 ért van 7 dl, nem minőségi bor, de azért valódi, vagy azt iszom, vagy termelőit, ha a haver hoz. De ez az olcsó bor sem okoz fejfájást, a mocsokunikummal* szemben.
*Elnézést Zwack úrtól, de így nevezem a Lidl Unikumutánzatát.
2 literes koccintósból (345 Ft:P) szoktam házi vermutot csinálni (vermutnak minden fehérbor jó, ami nem különösen karakteres vagy ízhibás). Nagyobb adagban is "teszteltük" már, de nem okozott rosszullétet vagy másnapot.
Ebből kiindulva annak is teljesen megfelel, aki simán csak be akar rúgni.
Emberek, azért egy kis matematika vagy gazdaságtani ismeret nem ártana. Gondoljatok már bele: a sasadi úti PROFI-ban van egy elkerített rész: minden 200 forint.
Ott vannak a Cserszegi fűsz@ros, a Kélfrancos és egyéb fantázianevű fajborok... Parafadugóval zárva, ráadásul. Kérdezem én: ha az üveg ára+ a gyugó+maga az üvegmosás+palackozás díját leszámoljuk belőle, akkor mennyi is marad magára a "borra"? Vagy iszonyatos mennyiségben palackozzák a direkte gagyi piacra szánt sz@rt, vagy pedig.... Pont.
Szvsz, a boltba 100-300Ft között levő borok ízéből észre vehető földet nem látott nem, hogy szőlőt.
Viszont a trágya szag jól kivehető belőle.
Csak annyit tennék hozzá, hogy a műanyagot meg bírják ehetőre csinálni színezékekkel és aromákkal, lásd a ... gazdaságos májkrém stb.
Akkor a bort is megtudják valószínű úgy láthatott szőlőt, hogy letették az asztalra és megmutatták az üvegbe levő folyadéknak, hogy na ez nem lesz benned.
A matricára már azt tesznek amit akarnak.
Az a baj még sokan abban a hitben élnek, hogy csak mesterséges íz fokozók léteznek.
Én is azt hittem ameddig nem láttam sajtot 10mp alatt úgy lángolni a mikróban mint egy darab gumit.
Mondjuk a műanyagos tükröződése már gyanús volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!