Borból v. sörből lehet vmi koktélt csinálni?
Sörből szerintem nem,az magában jó,max. ilyen forró nyári délutánokon még citromlevet csepegtethetsz hozzá az savanyítja picit,és még jobban oltja majd a szomjat.
Bár azt meg felesleges,mert pl. Borsodinak már van gyárilag citromos söre.Az lehet,hogy mesterségesebb,de jobb az íze,mintha házilag facsarnál bele egy citromot,vagy öntenél hozzá citromlevet + nem kell akkor az arányokkal sem bíbelődnöd.
Szóval szerintem ebben az esetben célszerübb az előregyártott,bolti citromos sört megvásárolni és fogyasztani.
A sörhöz igazából citromot szoktak facsarni vagy narancsot, van ismerősöm, aki a sört fantával vagy citromos fantával issza felesben.
Fehér borhoz megy még a martini is szerintem.
Pedig sörből is van elég sok féle. Németek simán keverik kólával (Diesel) vagy a búzasört sprite-tal (Russ). De akár csinálhatsz Dr.Peppert is, ami sör és amaretto. Én ezeket ittam kint, de a német wikin ( [link] van sokkal több is. Ha más nem, nézd az angolt:
Amúgy az egyik kedvencem a Black Adder (fekete vipera), ami cider, Guiness és áfonyalé keveréke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!