Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Borból v. sörből lehet vmi...

Borból v. sörből lehet vmi koktélt csinálni?

Figyelt kérdés
:).Fehér v. vörösborból v. sörből szeretném vmelyik délutánomat feldobni...
2011. máj. 29. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:
borból és pezsgőből sangriát
2011. máj. 29. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Sörből szerintem nem,az magában jó,max. ilyen forró nyári délutánokon még citromlevet csepegtethetsz hozzá az savanyítja picit,és még jobban oltja majd a szomjat.

Bár azt meg felesleges,mert pl. Borsodinak már van gyárilag citromos söre.Az lehet,hogy mesterségesebb,de jobb az íze,mintha házilag facsarnál bele egy citromot,vagy öntenél hozzá citromlevet + nem kell akkor az arányokkal sem bíbelődnöd.

Szóval szerintem ebben az esetben célszerübb az előregyártott,bolti citromos sört megvásárolni és fogyasztani.

2011. máj. 29. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:

A sörhöz igazából citromot szoktak facsarni vagy narancsot, van ismerősöm, aki a sört fantával vagy citromos fantával issza felesben.

Fehér borhoz megy még a martini is szerintem.

2011. máj. 29. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Fehérbort sprite-tal jó keverni, vagy málnaszörppel (macifröccs), vörösbort kólával, sört szintén kólával isszák a németek, bár az annyira nem finom, tegnap gyömbérrel próbáltam, úgy iható, ha kevés van belőle. :)
2011. máj. 29. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Borral pedig kismillió(értsd: rengeteg,eszméletlenül sok) koktél operál...
2011. máj. 29. 21:07
 6/8 anonim ***** válasza:
fehérbor(csakis tablettás- pl. földrajzi jelzés nélküli)+citromos fanta
2011. máj. 29. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Pedig sörből is van elég sok féle. Németek simán keverik kólával (Diesel) vagy a búzasört sprite-tal (Russ). De akár csinálhatsz Dr.Peppert is, ami sör és amaretto. Én ezeket ittam kint, de a német wikin ( [link] van sokkal több is. Ha más nem, nézd az angolt:

[link]

Amúgy az egyik kedvencem a Black Adder (fekete vipera), ami cider, Guiness és áfonyalé keveréke.

2011. máj. 29. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Sör+curacao. De csak a színe miatt éri meg. XD
2011. máj. 30. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!