Mik az alkoholfogyasztás alapszabályai?
Mit mivel vagy miután lehet vagy érdemes inni?
Mit mivel vagy miután soha?
Lehet-e befolyásolni a felszívódását és hogyan?
:-)
Köszi
sörre bor, mindekor
borra sör, förevör :)
Igazából az lenne a legfontosabb, hogy ivás közben egyél is, meg hogy toljál mellé sok vizet. A mit-mivel keverek nálam pl teljesen lényegtelen, egyszer direkt emiatt összeittam 10 félét egy este, aztán nem volt semmi.
A savanyú és olajos kaják csökkentik a hatását. Majonézes kaják, olajos szardínia, citrom, savanyú uborka, ilyenek.
Borra sört én nem innék, mert csúnya vége lehet...
Nem illik még a sör típusokat sem keverni, mert másnap fejfájást okozhat. Sör-rövid, lehetőleg egy fajta röviddel, vagy bor, fröccs vagy hosszúlépés, de a lényeg hogy egy fajtát igyál ha nem akarsz bajt. Ha piálás előtt zsírosat eszel (pörkölt, ódalas, csülök, szalonna), az olyan, mintha Pentagram Protection-nel indulnál neki az ivászatnak :) - azaz sokkal többet tudsz majd inni, és sokkal kevésbé árt meg. Szokták javasolni még a zsíros kenyeret, előtte, de akár közben is. Ha érzed, hogy kóvályogni kezdesz, egyél valami! Gyros, hamburger, pogácsa; valami gyors és laktató kaja ami ilyekor játszik :)
Mértékkel, és érzéssel!
Nem azért iszol alkoholos italt, hogy aztán rosszullégy, de aki igen azzal valami nem 100...
Tényleg nem azért iszom, hogy rosszullegyek :-)
De egyszerűen szeretem az ízét (pl. vodka-narancs).
De múltkor megittam 4et kb. 2 óra alatt (közben vacsi) és kezdtem kóvályogni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!