Hogyan hizlal az alkohol?
"Gondolom láttad már, hogy elég jól ég, van is benne energia. 100 grammbn 700 kcal."
Ja. És annak a 100g-nak a lebontása csak 416,6 nap alatt le is zajlik.:P Ennyit arról, hogy hízlal. Ugyanis nem teszi, kifejezetten lassan, max 10mg/óra sebességgel bomlik. Ami hízlal, az a melette lévő cukor, hiszen eleve cukortartalmú ayagok fermentációjával állítják elő.
Első kettő:
és akkor mi van? a ti gyomrotok vegyesfűtésű kazán, amibe a fűrészpor is jó, vagy mi? és még ha lenne is belőle energia, zsír hogy lesz belőle? sehogy.
(Azt tudom, hogy az erjesztett italokban van több-kevesebb cukor, de konkrétan az etanolra voltam kíváncsi, meg az égetett szeszekben egyébként is csak akkor van cukor, ha utólag adnak hozzájuk.)
Az alkohol oxidációja során energia szabadul fel, amit a szervezet ATP-vé alakít át (a lebomló táplálék belép a citrát-ciklusba, és glükóz képződik belőle), ezt az energiát pedig glikogén (zsír) formájában tárolja el.
Viszont amikor azt mondják, hogy "az alkohol hizlal", nem a tiszta etanolra gondolnak, hanem a szeszesitalokra, amik tartalmaznak cukrot, egyéb anyagokat, stb (a mezőgazdasági alkoholt cukor erjesztésével állítják elő).
Egyébként ezt több tényező is befolyásolja: ha pl eszel mellé perecet, jobban hizlal, de ha sokat iszol, és kihányod, akkor akár fogyhatsz is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!