Tormából lehet pálinkát főzni?
Hááát, a pálinka gyümölcspárlat. a torma meg nem az. Meg nem ártana,ha lenne cukortartalma...Legfeljebb beáztathatod a kész pálinkába, hátha átveszi az ízét.
Üdv!
Szerintem nem nulla a cukra, de valóban nincs benne elég, és nem is gyümölcs.
Persze lehet "tormapárlatot" csinálni úgy, hogy a "tormacefrét" felcukrozod annyira, hogy kiforrjon, de ott a torma csak az ízt adja majd és nem az alkoholt.
És jó ha tudod, hogy a lepárláson sok ízanyag NEM megy át, tehát savanyú, keserű, édes, sós ízek általában eltűnnek. Persze ez függ a lepárlási módszertől is, mert a pálinkába szinte mindent belefőznek, míg a legtöbb más párlatba csak a lágyabb ízeket. De olyan csípős-savanyú szerintem semmiképp nem lesz, mint a torma.
Szerintem is az ágyas párlat megoldás a járható út, tehát semleges ízű alkoholba (vodka, primasprit vagy gyógyszertári alkohol) tedd bele a minél apróbb darabokra vágott tormát, néhány napig érleld, aztán szűrd le.
Egészen extrém lehet...
Mindenből lehet pálinkát gyártani, jó példa erre az izlandi Brennivín, ami köménymagos krumplipálinka.
Szerintem lehet. De én is az ágyas verziót tudom elképzelni.
Tormából??? Hogy jut ilyen eszedbe? :D
Nekem egy vicc jutott erről eszembe:
Egyetemista gyerek hazamegy vidékre.
-Jajj de jó fiam,hogy újra látlak! Levágok két csirkét, mit főzzek belőle?
-Pálinkát édesanyám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!