Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség a Brandy és a...

Mi a különbség a Brandy és a konyak közt?

Figyelt kérdés
Ha valaki konyakot kér akkor az mit is kér valójában?
2011. ápr. 26. 14:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Merő kíváncsiságból plusz hozzá nem értésből kérdezem: Napoleon, 5 csillagos, French Brandy, V.S.O.P., "Bardinet" (Made In France, bla bla)---ez kb. milyen fokozaton áll gagyiságban?

Ha lehet, inkább hozzáértők válaszoljanak:)

2011. ápr. 30. 00:12
 12/19 Phoney ***** válasza:
A Bardinet márkát pont nem ismerem (más se nagyon fogja, mert nem elterjedt az országban), de átlag VSOP-színvonalra számíts, vagy ha ilyet nem ismersz, akkor olyasmi, mint az 5* metaxának (mármint a minősége). A magyar "italkultúrában" minőséginek számít. (A magam részéről meg brandyből inkább nem veszek Raynal XO-nál vagy 7* metaxánál rosszabbat, 4e körül azokhoz is hozzá lehet jutni.)
2011. ápr. 30. 19:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, már megint okosabb lettem :D
2011. máj. 1. 11:53
 14/19 anonim ***** válasza:
Igazából a Hennessy, a Rémy Martin stb. vonatkozásában sem a legjobbak az olcsóbb verziók 8ezek valódi francia cognac-ok), a fentebb említett brandyket nem venném a számba...
2011. máj. 1. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Cognac azaz konyak egy márkanév, náluk készült először (jogelődnél) ilyen borpárlat, az összes többi azonos módon készült ital, a márka védettsége miatt ma már Brandy.
2013. ápr. 13. 03:46
 16/19 Phoney ***** válasza:

Nem márkanév, mivel a márkanevet birtokolja valaki, cognacot meg bárki csinálhat az előírt területen.

Földrajzi árujelzőnek hívják az ilyet. Mellesleg mivel nem a cognac az egyetlen eredetvédett borpárlat, ezért egyáltalán nem igaz, hogy minden más hasonló ital brandy. Van a világon armagnac, vinars, Wachauer Weinbrand meg egyebek is...

2013. ápr. 13. 09:34
 17/19 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 14. 05:05
 18/19 anonim ***** válasza:
Magyarul olyan mint a "Tokai aszú". ;)
2013. ápr. 14. 05:06
 19/19 David82 válasza:

Én ittam már valódi konyakot, Henessi volt a neve, üzletben vettem. Érdekes, hogy amíg Magyarországon 8-10 ezer forint között mozog az ára (de inkább az utóbbi), addig ugyanez a termék Németországban 22-24 euro. 24x309=7416 , tehát ott így is olcsóbb, nem számítva az ottani fizetéseket.

És egy másik érdekesség: a Németországban vásárolt szeszesitalok nem tartalmaznak zárjegyet. Az üzletben meglepődve vettem ezt észre.

2014. dec. 12. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!