Miben különbözik egy üveg 590Ft-os és egy 3900Ft-os egri bikavér?
" a "Bikavér" név, egyfajta garancia. "
Hát az előállításra lehet, hogy garancia, de a bor ízét az nem mindig érdekli. A 600 Ft-os Bikavér tipikusan olyasmi, ami 10 éve is okádék volt, meg örökre az is marad. Ennyi pénzből kár bikavért csinálni, szerintem csak parasztot vakítani jó.
Számoljunk!
Egy kiló szőlő alapanyag tavalyi áron, olyan 80 forint volt.
75%-os lékinyeréssel számolva, kétszer fejtve, 106 forint egy liter bor alapanyagköltsége. Ha 600 forintosról beszélünk, marad LITERENKÉNT majd' 500 forint a kezelésre, meg az egyéb sallang költségre, árrésekre.
Ha egy közepes pincészet évente csak 5000 hektót készít, elég komoly pénzzel sakkozhat.
Tessék kérem gondolkodni, mielőtt észt osztunk.
A "600 forintos okádék"-nak írtam.
Nekem számolhatsz, sajnos kóstoltam már ennyiért 1-2 bikavért életemben, tedd meg te is.
Úgy látszik valamiért mégsem sikerül nekik ihatót kihozni abból a haccáz jómagyarforintból, ne tőlem kérdezd, miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!