Meddig tudnám tartani azt az állapotot hogy minden nap annyit iszok, hogy 'épp jól érzem magam'?
Figyelt kérdés
Tehát innék mondjuk fél liter- 7deci bort minden nap kb,mennyi idő után purcanna ki a májam ha ezt folyamatosan csinálnám? :D2011. ápr. 15. 19:43
1/4 Phoney válasza:
A májad tök sokáig bírná, elélhetnél még talán 10-20 évet is, vagy többet. Viszont nagyon hamar eljönne az alkoholizmus (nem az, amit a GYIKesek hívnak annak, hanem az, amit az orvosok), a csökkent szellemi- és munkaképesség, ja és a 7 dl bor egy idő után kevés lenne.
2/4 A kérdező kommentje:
aha értem :) amúgy hétvégente rendszeresen be szoktam rugni, de egy éve kezdtem kb. és azóta már egyre kevesebb kell :D elvileg van az az enzim ami lebontja, az alkohol dehidrogenáz, és abból állandó mennyiség van, nem lesz se több se kevesebb,tehát gyakorlatilag nem lehet hozzászokni az alkoholhoz, csak az agyad egy idő után kijavítja a 'hibákat' tehát szédülés, hányinger stb, és nem érzed annyira a hatást.sztem ez tök érdekes :D
2011. ápr. 16. 10:57
3/4 Phoney válasza:
Részben jól mondod. Az agyad és az idegeid szoknak hozzá, de nem csak a hibákat javítják ki, hanem pl. erősebb ingereket küldenek az idegek is.
Ezért van pl. hogy a mindennapi berúgást egy idő után abbahagyva rohamaid lehetnek, remegsz, stb, mert az agy folyamatos részegséggel számol. Alkalmazkodik:P
CSAK hétvégi ivással nem nagyon lehet alkoholizmust elérni, a májnak viszont odavág a heti egy overdose. Azt nem tudni, hogy mit bír a májad, lehet, hogy egész másban halsz meg 70 évesen:P
4/4 anonim válasza:
Napi két-három üveg sörrel se lesz semmi baja a májadnak. Ha meg elosztod őket, nem egyszerre tolod le, akkor meg pláne, ráadásul egészséges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!