A kérdésem a következő lenne azt hallottam hogy a boroknak az alkohol tartalma évenként nő nem tudom hogy ez igaz e vagy sem de ha igen akkor hány %-kal nő egy év alatt?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 14:51
1/6 anonim válasza:
Nem igaz. Az alkohol az erjedés során keletkezik, amikor a szőlőben (vagy más gyűmölcsben) lévő cukrot lebontják az élesztőgombák. Ez a folyamat egy bizonyos ponton véget ér, mert a képződő alkohol gátolja a további bomlást. Ezután már csak kevesebb alkohol lesz a borban, vagy mert szabad levegőre kerül és párolog, vagy mert megiszod. :)
2/6 anonim válasza:
Még valami eszebe jutott. Ha esetleg valami miatt - mondjuk túl meleg a hely - korábban leáll a bomlás, mint ahogy az normális körülmények közt történt volna, akkor a maradék cukor és élesztő egy későbbi időpontban újra reakcióba léphet egymással, vagyis a bor újra "forrni" (utóerjedés) kezdhet. Ez esetben még nőhet valamennyit az alkoholtartalma.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ
2011. ápr. 4. 15:13
4/6 Phoney válasza:
Talán az egyik féle Madeiránál vagy más likőrbornál alkalmaznak valami olyan hordós érlelést, amitől vizet veszít, és ezzel érik el a 18%-ot szesz hozzáadása helyett.
Nem tudom hogy működik, de ez nem fog véletlenül megtörténni:)
5/6 anonim válasza:
Én ittam 30 éves Tokaji Aszút és olyan volt,mint a szirup..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!