Létezik fügéből készült pálinka? Többi lent.
Üdv.
Azt szeretném megkérdezni létezik e fügéből készült pálinka és ha igen az milyen színű?Ma a barátom mutatott egy üveg italt aminek zöld színe volt,és amikor kérdeztem mi volt benne azt mondta fügepálinka.A színe teljesen olyan mint a zöld abszinté.
Teljesen ilyen volt: [link]
Nem lehet hogy mégis abszint?:)

Ááá, igen tudtam, h ezt valaki megírja majd (mármint, h Mo.n is terem füge) :D Ez kétségtelenül így van, de nem hiszem, h ez olyan mértékű lenne, h pálinkát készítsenek belőle. De ha valaki ismer ilyet én tényleg kiváncsi lennék rá!
És még valami, amibe bele tudtok még kötni, az, h nem csak Magyarország, hanem Ausztria három, vagy 4 tartományára is vonatkozik a pálinkás dolog :)

Füge M.o.-n is van!Datolya ami cinkebb...
Átlátszó és szerintem eléggé necc íze van...
Igazi házit ittam és eléggé furi

Nem az a lényeg, hogy hol csinálják (házi/főzdei) hanem hogy finom legyen. Mindenhol lehet szart is csinálni.
Feljebb lévő válaszolónak igazat kell, hogy adjak, ilyenkor valóban kellünk a sógoroknak :)
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is xD

Tunéziában van datola likőr és füge pálinka!!!
nagyon finom! világosbarna és átlátszó a szinük.
Létezik füge pálinka, én is főztem ezen az őszön. Pécs környékén megterem az "adriai" füge. Nem olyan magas a cukor tartalma, mint délen, de finom pálinka készíthető belőle.
A színe átlátszó, mint minden pálinkáé. Az íze erősen füge ízű, nagyon átjönnek a gyümölcs aromái. Igazi különlegesség.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!