"Portorico rum". Ilyen létezik? Bőv. Lent!
"Mondjuk sok országban ez sem felelne meg rumnak"
Aztán mégis mi csudával ízesítenék más országokban? Nehogy már ott valami különleges anyagokat találtak volna ki a kollegák!Arról én is tudnék nem gondolod?
"A rum osztályozása valamelyest problémás, mivel nincsenek általánosan elfogadott szabványai – a rum készítése a különböző országok törvényein és szabályain műlik. Eltérőek például a megkövetelt szeszfok, az érlelés, vagy az elnevezés követelményei.
Kolumbiában például legalább 50% szesztartalmúnak kell lennie, Chilében viszont 40% a minimum. Mexikóban legalább nyolc hónapig kell érlelni, míg a Dominikai Köztársaságban, Panamában és Venezuelában két évig."
Tudomásom szerint van, ahol a cukornád levéből sem lehet főzni, hanem csak a cukorgyártás után maradt melaszból (mivel így több íze van, mintha "bennehagyják" a sok cukrot). Az EU-ban elég megengedők a törvények.
Az azért hülyeség, hogy tisztán nincs semmi íze, mert akkor a brandy, whisky, rum mind egyforma volna...ez nem így megy. Sőőőt, akkor pálinkának sem volna gyümölcsíze:)
," mert akkor a brandy"
A bort bepárolják 40%-osra és olyan mint a víz és szinte semmi íze nics, mitől is lenne?
Gondolom akkor a háborodott franciák azért csinálnak cognacot finomszesz helyett szőlőből, mert annyira hülyék. Egyébként amit eleve 40%-ra főznek annak nem borpárlat a neve hanem szemét, de te ezt biztos vágod.
Ne haragudj, ennek nincs értelme. Fogalmam sincs valójában milyen végzettséged van, vagy lehet, hogy csak trollkodni jársz fel a GYIKre és 19 éves vagy, de a töményekről lövésed nincsen, ez 100. K***va gyerekes módon félmondatokat ragadsz ki, a többire meg annyit se böfögsz, hogy "hát tényleg nem volt igazam".
Itt van az EU-szabályozás a szeszes italokról, olvasd el szépen, mert nagyon le vagy maradva a témában. Még azt is megtudhatod belőle, hogy a nyers rumnak van íze.
Most abba már bele se menjünk, hogy én (és több ezer ember rajtam kívül) még abszintban is megérzem (pedig annak nem gyenge íze van), ha (tiszta) BORPÁRLATból csinálták gabona helyett. Éppen ezért csinálják néha borpárlatból, mert van íze.
Jó olvasgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!