Forraláskor tényleg elbomlik az alkohol vagy nem?
Figyelt kérdés
Az ételkészítős részen azt írják, hogy nyugodtan meg lehet enni az alkoholos ételeket is (pl. vörösboros marhapörkölt), mert úgyis elbomlik az alkohol benne.
Ezzel szemben ott a forralt bor, ami azért tud ütni, ha többet iszik belőle az ember.
Nincs akkor itt egy kis ellentmondás:
2010. dec. 25. 12:31
1/2 Phoney válasza:
Nincs, mert a forralt bort csak egy pillanatig "főzzük" (akkor is csak 70-80 fokot ér el).
Az ételt 100 fokon főzzük, vagy még nagyobb hőn sütjük. És nem 2 mp-ig, hanem sokáig. És nem bomlik el, hanem elgőzöl.
2/2 A kérdező kommentje:
Kösz, így már értem...
2010. dec. 26. 00:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!