Hogyan tudok édes vörösbort csinálni?
Ha nem a csemegeborokra gondolsz, amik tényleg bűnédesek (vagy az olcsó édes borokra, amiket elvileg nem szabadna cukrozni, dehát láttunk már ennél cifrábbat is), akkor a rendes édes borban igenis forrás után marad meg a cukor.
Az a helyzet ugyanis, hogy az élesztő ugyanúgy nem bírja a túl sok cukrot, mint a túl sok alkoholt, úgyhogy egy bizonyos cukor+alkoholtartalom után megáll az erjedés, és így X cukor benne marad.
"akkor a rendes édes borban igenis forrás után marad meg a cukor."
Azt viszont tudhatnád hogy a túlcukrozott mustot nem lehet erjeszteni. A nagyon édes bort ezért édesítik az erjedés után.
"Azt viszont tudhatnád hogy a túlcukrozott mustot nem lehet erjeszteni. A nagyon édes bort ezért édesítik az erjedés után."
Azt hittem világosan leírtam, hogy nem a "nagyon édes", hanem az egyszerű édes borra (tudod, van ilyen kategória) gondolok. A kérdés is erről szólt, vagy csak én nem tudok magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!