Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az igazi bor az megfagy, ha...

Az igazi bor az megfagy, ha beteszem a fagyasztóba?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam egy olcsón vásárolt serkentő, cserszegi fűszeres 2 literes pillepalackos változatot és az megfagyott.
2010. dec. 14. 11:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Valóban nem! Lehet 45%-os fínom pálinkát is főzni és lehet 65%-os mérgező szemetet is azt úgy hívják kerítésszaggató!
2010. dec. 14. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:

OFF!

"Nem lineáris a fagyáspont csökkenés- növekedés."


És ha K-ben számoljuk? C-ban tényleg nem, de azzal ilyeneket nem lehet számolni, nem arra találták ki.

Lehet, hogy Kelvinben sem lineáris, de sok olyan dolog van, (pl. hőtágulás) ami celsiusban nem lineáris, K-ben meg az...

Bocs az Offért!

2010. dec. 14. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
Az igazi bor ami nincs vizezve! Pl a mi házi borunk nem fagy meg, mert nincs benne viz csak szöllő!
2010. dec. 14. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 Phoney ***** válasza:
De nem ez a lényeg, hanem hogy a minőségnek kb semmi köze nincsen a megfagyáshoz... nincs az a rossz szeszesital, ami megfagy, megbüdösödik, köddé válik (stb), ha egyszer 37%-a etanol.
2010. dec. 14. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 Phoney ***** válasza:
Mármint háztartási fagyasztóban, mert a többi nekünk most elég lényegtelen:)
2010. dec. 14. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:

A borban nem azért van víz, mert beleteszik. Legalábbis a neves, normális pincészetekben, és persze a házi, saját készítésűekben. Egyszerűen csak a szőlőben eleve víz van, azzal táplálkozik...

Egyébként megfagy, a 11% körüli bor olyan -10-12°C-on. Viszont csak átmenetileg érdemes a bort fagyasztóba rakni, ugyanis a minőségi bor legkellemesebb fogyasztása +5-10°C között van. Ezt meg a sima hűtő is simán tudja.

2010. dec. 14. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:

" mi házi borunk nem fagy meg, mert nincs benne viz csak szöllő!"


Azért ennyire ne légy már kémiai analfabéta!Ennyit nem tudsz hogy a ti csodás borotok legalább 80%-a víz?Már nyolcadikban tudni kellene!Szőlő nincs a borban hanem a szőlő kipréselt levét erjesztik meg, annak cukortartalmát alakítják át a gombák alkohollá! És azért lesz a legjobb bor is 15-16%-os mert a gombák ennél töményebb alkoholt nem bírnak elpusztulnak és a seprőben kötnek ki.Ezt abból lehet látni hogy a bor az erjedés után letisztul. Ekkor lefejtik a seprőről és kénezik.

2010. dec. 14. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

12:53-as: szerintem fogalmad sincs arról, amiröl itt szó van.

"Az igazi bor ami nincs vizezve! Pl a mi házi borunk nem fagy meg, mert nincs benne viz csak szöllő!"


Szerinted a szölö miböl van? Mert elárulom, hogy nagyrészt viz, valamennyi cukor, és kevés izanyagok.

A bornak meg - ha 15% az alkoholtartalma, akkor a többi 85 %-a viz, némi izanyaggal. Ennek alapján a JÓ borban is elég sok a viz, azt nem úgy öntik hozzá, hanem abból áll.

2010. dec. 14. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
a jager is megfagy, vagyis a benne lévő víz, mert mi fagyasztóba tesszük, mert akkor sűrűbb az állaga, de ha egy kicsit a szádban tartod érzed hogy meghígul és nem csak a nyáltól.
2010. dec. 14. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 Phoney ***** válasza:
..nem azért lesz sűrűbb a jäger mert megfagy benne a víz...az alkohol viszkózussá válik a hidegben. A víz még -40 fokon is folyik, ha nincs benne szennyeződés (szemcse, légbuborék, stb), ami körül kristályosodhat.
2010. dec. 14. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!