Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tudtod vmi kevésbé ismert...

Tudtod vmi kevésbé ismert alkoholt mondani? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
szilveszteri buliba hívtak, de mindenki vodkát v. pálinkát esetleg jägert szokott hozni.. Én pedig vmi újat akarok vinni amit még nem ittak a többiek. Tudnátok segíteni?
2010. dec. 12. 21:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Calvados, eper bor, Bacardi Razz (főleg a rasberry-s finom)
2010. dec. 12. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:
Abszint nagyon tud ütni! A nagy művészek is attól alkottak!;)
2010. dec. 12. 21:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Borovicka :D
2010. dec. 12. 21:48
 4/13 anonim válasza:
Chambord... hmmmmmm nagyon fincsi szerintem
2010. dec. 12. 21:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Absinth
2010. dec. 12. 22:42
 6/13 anonim válasza:

A többiek feltehetőleg csak a Johnny Walkert és a Hubretust ismerik whiskeyből, pedig a legjobb a Grant's. Legtöbb helyen nem árulják, még a Tescoban se mindenhol. Nekem az a kedvencem. Ugyanúgy 40%-os mint a többi whiskey, de sokkal finomabb, nem marja még azt az embert se, aki kevésbé bírja az alkoholt.

Ha ez nem tetszik, vegyél Palinkovacot. Ez egy szláv ital, az íze valahol a pálinka és az Unicum között határolható be. Jó mulatást, boldog új évet!

2010. dec. 12. 22:50
 7/13 Phoney ***** válasza:

Abszintot ne vegyél, az Mo-n nincsen. Ami itthon van az aromás szájvíz, nem abszint. Ha találsz Absente-t (corában szoktam látni) az esetleg megéri, mert aránylag jó ánizslikőr, de nem magában, hanem felöntve 2-3 adag vízzel.

3-4e körül már nagyon jó francia brandy-k vannak (Raynal XO, pl), vagy vehetsz Beefeater gin-t, ha ez bejön valakinek (5:1 [gin:vermut] arányban Extra Dry vermuttal és jéggel megkeverve még jobb íze van, ez a martini koktél).

Vehetsz még Bushmills vagy Jameson ír whiskey-t, ilyennel whiskeyutálókat is meg lehet téríteni néha:) (Vettem már Grant's whisky-t is, de nem estem hasra tőle...)

2010. dec. 13. 05:39
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!! :) és boldog új évet nektek is!
2010. dec. 13. 05:52
 9/13 anonim válasza:

Anno egy céges buliba becherovkát vittem. Nagy sikere volt!

De ajánlom meg a Żubrówkát is, de ha valami gyengébbet szeretnél akkor cider

2010. dec. 13. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Havana club 7éves
2010. dec. 13. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!