Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a külömbég a rázott és a...

Mi a külömbég a rázott és a kevert martini között?

Figyelt kérdés
2010. dec. 3. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Alapvető a különbség! A legfontosabb különbség a kettő között, hogy az összekevert martinit Bond nem szereti. :-)
2010. dec. 3. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:

Ez már legalább 100 éves vita, de állítólag a rázott martinibe apró jégdarabok is kerülhetnek (ezt már nem tudom hol olvastam), a kevert pedig inkább selymesebb lesz.


[link]

(nem beszólni, hogy wikis cikk, mert én írtam:P)

2010. dec. 3. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat
2010. dec. 3. 19:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Rázott martini: a jeget összerázzák a martinivel, a jég apró darabokra összetörik, ami majd ott fog úszkálni az italban. Amikor kezd olvadni,akkor víz lesz az ital tetején.


Kevert martini: valami kanálféleséggel keverik a jeget és a martinit. Nem lesz víz a tetején. Úgy is lehet mondani, hogy homogén lesz az ital.

2010. dec. 23. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!