Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nagyon régi tömény 30-40% os...

Nagyon régi tömény 30-40% os italok meg tudnak romlani?

Figyelt kérdés
Van pár elég régi 10-15 éves tömény alkoholom! Ezek meg tudnak romlani vagy már lehet az ilyet kidobni?
2010. dec. 2. 16:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
én nem tudom, de mintha lennének 60 éves borok is, amit vígan szoktak inni
2010. dec. 2. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól le volt zárva, akkor semmi baja. Jól mondta az előző, vannak igazán régi óborok, akár 100 éves kor körül is, amiknek semmi bajuk :)


Viszont ha rosszul volt lezárva, akkor helyedben hanyagolnám.

2010. dec. 2. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

attól függ hogy volt tárolva.

Ha a szekrény tetején volt felállítva, akkor valószínűleg ,ár nincs meg az alkohol tartalma. Ha sötétben, hűvösben, fektetve volt, akkor jó esélye van hogy megmaradt az alkohol tartalma.

Nyisd ki, kóstold meg, ha jó akkor jó h anem akkor meg kidobjátok.

2010. dec. 2. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

minél régebbi, annál finomabb!

(az ízek összeérésének okozataként!)

értékük is a koruktól függ...

pl. 50-80 éves Cognac:

[link]


Tres Rare Cognac Heritage 50 Year Old

70cl palackban = 247,15 £

[link]

2010. dec. 2. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem van bajuk egy hét mulva is. Hát nem tudnám meginni azt a rothadt szőlős akármis szutykot...
2010. dec. 2. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Oxa válasza:
55%

Szia!


Mint szinte minden, a 30-40%-os italok is megtudnak romlani!

Legtöbbször az oxigén hatására indul a bomlás!

Természetesen, ha maga az ital a készítési eljárás során normálisan lett előállítva, akkor kevesebb erre az esély!


De, az se mindegy, hogy szobában, spejzban, pincében volt-e tárolva az adott ital!

Ha pedig felnyitod/megnyitod, akkor csak egy picit kóstolj meg belőle, ezzel elkerülve a gyomorrontást, és/vagy egyéb bajokat!

2010. dec. 2. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Phoney ***** válasza:

1. ha nem volt felbontva és ezért nem párolgott ki belőle a szesz, akkor semmi baja (legfeljebb 30%-os krémlikőröknél, vagy mesterségesen festett/ízesített töménynél tudnám elképzelni). Még akkor is ha a szekrény tetején volt, ez inkább a bornál lenne probléma.


2. A legtöbb tömény az üvegben nem javul. Az "50 éves konyak" az fahordóban volt 50 évet, nem mindegy! 40 éves (üveges) whiskey-t is csak akkor lehet drágábban eladni az újnál, ha különleges kiadás.


Ha mégis baja lett, akkor azt az első kortynál is érezni fogod. Ha jó íze van, ne dobd ki.

2010. dec. 2. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

>30%-os, bontatlanul, minőségét korlátlan ideig megőrzi!

(rá van írva a cimkére, amelyik szavatossági idős arra pedig az, hogy meddig lehet felhasználni, az élvezeti értékének csökkenése nélkül.)

2010. dec. 2. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az italok szekrényben voltak mindvégig állítva szobahőmérsékleten dobozban és bontatlanok!
2010. dec. 15. 21:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!