Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet-e narancsból vagy...

Lehet-e narancsból vagy mandarinból pálinkát főzni?

Figyelt kérdés
Ha igen és csinált már valaki kérem ossza meg velem az elkészítés módját, tapasztalatait. Előre is köszönöm.
2010. nov. 20. 18:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja és melyik cukor a jobb ha hozzá rakok a "mezei" vagy a gyümölcscukor?
2010. nov. 21. 18:07
 12/18 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg szőlőcukor?
2010. nov. 21. 18:16
 13/18 anonim ***** válasza:
Fehér cukor megfelel a célnak.
2010. nov. 25. 21:14
 14/18 bloglovag válasza:

Milyen kihozatalok lettek mind a cukrozott, mind a cukrozatlan változat érdekelni, illetve a pucolás és a mandarin minősége!?

Köszönet.

2011. dec. 9. 10:53
 15/18 BOldi válasza:
meg kell hámozni a klementint főzéshez ?
2012. jan. 4. 21:33
 16/18 anonim válasza:
Mennyi ideig kell erjeszteni a mandarin cefret?
2013. febr. 17. 19:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Bocsánás, hogy megjegyzem, DE igen kevés az a boros gazda, aki nem tesz némi cukkert a musthoz. ( Apósom volt ilyen és azt mondta, hogy inkább legyen savanya, de nem cukrozza. )

A Papától ellesett tapasztalataim és a saját fejem után készítettem igen finom bort, persze ez nem az "A" , de nem is a ZS" kategóriás volt, szerintem ha valaki nem a tokaji vidéken, hanem valahol hobbyborász, akkor cukroz, (szerintem a profik is) !

Eltarthatóság szempontból nem mindegy, hogy mekkora a szeszfok, - nem agylövésre készítjük a "szörpöt", de nem mindegy, - valahol kell a közép út.

2021. szept. 24. 17:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Persze ez nem narancs, illetve citrus pálinka, hanem borkészítés, de minden hasonlat sántít.
2021. szept. 24. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!