Lehet-e narancsból vagy mandarinból pálinkát főzni?
Pálinkát mindenből lehet főzni.
Öreg zugpálinka főző bácsi mondta, hogy avas zsúpszalmából is.
Lehet, méghozzá nagyon finomat.
Természetesen csak gyümölcsből, ivóléből nem.
A gyümölcsöt ledarálod, vagy összeaprítod, cukor ehhez kell (1kg narancshoz 50-60 dkg) meleg vízben feloldva.Savfokot nem kell a klementineknél beállítani.
A cefrét kiforralod, lefőzöd, beállítod az alkoholfokát, pár hétig pihenteted és jól megiszod.
"cukor ehhez kell (1kg narancshoz 50-60 dkg)"
Akkor ez miért narancspálinka? Ez cukorpálinka!Én nem értem világosan le van írva mennyi cukorfokának kell lennie a gyümölcsnek akkor miért okosak sokan? Akkor nem kell gyümölccsel bajlódni hülyeség.
ma 19:18
Van, aki kioktat másokat, és van aki a gyakorlatban is ért a pálinkafőzéshez.
Én az utóbbiakhoz tartozom, Te meg csak olvasgasd a szakirodalmat.
nem vagyok szakértő. de:
ha 1 gyümölcsnek az ízét érzed vmin, akkor evidens, hogy az ételt-italt az után nevezik el. vaníliaízű pudingot nem neveznek epresnek.
sztem a déligyümölcsök savasabbak, mint az európai gyümölcsök. az erjedéshez pedig kell egy adag cukortartalom is. ha nincs a gyümölcsben, adni kell hozzá. édeshez kevesebbet, savashoz többet.
részemről ez tűnik logikusnak.
Köszi mindenkinek a válaszokat :)
Mennyire kell megpucolni? Azért kérdem, mert amikor megpucolom a narancsot akkor marad rajta ugye némi fehér réteg ami kesernyés egy kicsit. Ezt ,még elbírja vagy ezt is le kell szedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!