Miért vannak ránk ilyen rossz hatással más vodkák, mint a Royal vodka?

A Zubrowka lengyel és gyógynövényes, a Lidl német, de a Royal az magyar!
:D

A vodka finomított etanol és víz, szóval az ember fantáziáján kívül eleve kevés dolog van, amitől az egyik rosszabb hatással tud lenni, mint a másik. Az volt a bajotok, hogy nem azt ittátok, amit szoktatok, mert az alkohol közvetlen hatását a (tudatos vagy tudattalan) elvárások is befolyásolják.
Az italok összetétele közvetlenül egyébként nem is okoz ilyen különbségeket, max. a másnaposságban. (Pl. hogy valaki a különböző italfajtáktól másképp érzi magát, az sem az összetétel miatt van – kivéve, amennyire az összetétel befolyásolja az alkohol felszívódásának sebességét.)

Phoney: "A vodka finomított etanol és víz" nos ez igaz, de ettől még ég és föld lehet két vodka között nyilván te is tudod (szoktam nézni a hozzászólásaidat és eléggé képben vagy a dolgokkal:) ). Pl én egy átlagos vodkának már a szagától is rosszul vagyok, Finlandia, meg Absolut is ez a kategória, hát még a Royal :)
Ugyanakkor egy litván-orosz volt kollegám javaslatára kipróbáltam a Mammoth-ot, amire azt mondta, hogy szerinte az egyik legjobb. Mondjuk már az üvegén is látszik (meg az árán), hogy más lesz ez, 6x van lepárolva és én is megkívánom néha, meg könnyen iszom, pedig kifutok a világból a vodkáktól általában. Ugyanez a Reyka is.

Igen, de az "ég és föld" különbség érzékszervi (már akinek, ugye ;)
Hogy az összetétel változtatna a vodka közvetlen fiziológiai hatásán, az igen meredek, mivel kb. a pálinka és a sör hatása közt se sok minden volna, hogyha ugyanazt a véralkohol-görbét rajzolnád vele.
Amúhgy hogy egy vodka "hányszor van lepárolva", az szakmailag igazából értelmetlen (értsd, reklámszöveg), de többnyire azt jelenti, hogy hányoszlopos szeszfinomítóban készült (2-5), és a több nem mindig jobb. A hatszorost passzolom (valamit egész biztosan jelent).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!