Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meddig kellene inni egy...

Zacskofej2 kérdése:

Meddig kellene inni egy embernek,nap mint nap hogy súlyos elvonásai legyenek?

Figyelt kérdés

Ez alatt azt értem,hogy reggeltől estig inna,akár éjszaka is és kb napi 4 üveg bort.

Mennyi napig kellene ezt csinálnia,hogy utánna ha hirtelen leáll remegjen,deleriuma legyen,stb?

Mert a testvéremnek nincs egy napja,hogy ne igyon reggeltől estig meg 4 üveg bort,kb 2-3 hete mehet nála ez. Ha most hirtelen leállna kis idegességen kívül nem lenne baja?

nov. 13. 11:40
 1/10 A kérdező kommentje:
+ leakar állni,mert érzi nem jó,semmi étvágya,pánikrohamai vannak,szorong,magas a pulzusa,hány
nov. 13. 11:43
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Ez mát igen masszív alkoholizmus, leállni nem tud, csak professzionális segítséggel.
nov. 13. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónap bőven elég csak eleinte nem menne a max mennyiség.

Hozzá kell szokni a szervezetnek.

nov. 13. 12:11
 4/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
37%

Utánanéztem, példa kedvéért 3 hétig naponta 3 liter bor állítólag már okozhat függőséget, de azért van néhány változó is, ami ezt befolyásolhatja:

--------------------------

Genetikai hajlam:

Egyes emberek genetikai okokból fogékonyabbak az alkoholfüggőségre.

Pszichológiai tényezők:

Szorongás, depresszió vagy más mentális egészségi problémák növelhetik a függőség kockázatát.

Környezeti hatások:

A társadalmi környezet, például a barátok vagy családtagok alkoholfogyasztási szokásai is befolyásolják a személy alkoholfogyasztását.

Tünetek:

A kontrollálhatatlanság érzése az ivással kapcsolatban.

Fokozódó tolerancia, egyre nagyobb mennyiségű alkohol szükséges ahhoz, hogy ugyanazt az élvezetet elérjük.

Megvonási tünetek:

Ha valaki megpróbálja csökkenteni vagy abbahagyni az ivást, fizikai vagy pszichológiai tüneteket tapasztalhat.

Kockázatok:

Napi 3 liter bor fogyasztása rövid időn belül súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet:

Fizikai:

Májbetegségek (pl. zsírmáj, hepatitis), szívproblémák és emésztőrendszeri zavarok.

Mentális:

Szorongásos zavarok, depresszió és memóriazavarok.

nov. 13. 12:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokan ennyi után hagyják abba, mert rosszul vannak tőle. Olyankor van remegés meg halu rendesen.
nov. 13. 12:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Előtte mennyit ivott? Mert 2-3 hét alatt senki nem lesz alkoholista.
nov. 13. 12:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Előtte is ivott,de kb 4-5 naponta és azokban a napokban is ennyi mennyiség
nov. 13. 12:51
 8/10 Phoney ***** válasza:
100%

A fizikai alkoholfüggőség az idegrendszer alkalmazkodása a folytonos (!) ittassághoz, szóval nem biztos, hogy ehhez eleget fed le egyáltalán a heti 168 órából (mert estétől reggelig azért elég sokat lehet józanodni, adottságoktól függően), de ha igen, akkor onnantól akár 2-3 hét elég lehet. (Lejövéskor kb. 2 hét alatt alkalmazkodik rendesen az idegrendszer.)

Egyébként nem kizárt, hogy háziorvos is felír olyan nyugtatót, amit vagy 2 hétig csökkenő adagban szedve biztonságosan abba lehet hagyni az ivást.

nov. 14. 10:17
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
100%
Évek kemény munkája kell az elvonási tünetekhez. Én közel 20 évig ittam naponta részegre magam. Menedzseralkoholistaként kezdtem (a Kádár-korszakban) mindenhol volt csempészett, márkás repipia, és üres kézzel se volt illendő menni. A végén már otthon is volt szesz, ott is vedeltem, kellett a mámor.
nov. 14. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
én a saját friss példámat szeretném leírni. sok éven keresztül ittam szinte minden nap, nagyon régóta tartott az hogy napi két liter bor (igen, a legótvarabb bolti) és mellé még 1-2 feles. de nem egész nap ittam meg, hanem olyan este négytől éjfél körülig míg elfogyott. ezt is elég nagy mennyiségnek mondják, és féltem is hogy ez milyen függőséget alakíthatott ki. meg biztos rombolt is már sokat. elegem lett cipelni hármasával haza a hátiszákban, a másnapi rosszul levésektől fosástól, rájöttem hogy nem hiányzik ez nekem, csak viszi a pénzt is feleslegesen. egyik napról a másikra elhagytam ezt a mennyiséget. ez egyhuzamban a 10. tiszta estém ami nem tűnik valami soknak, nem is számolom, csak visszanéztem most a múlthétre hogy hány napja is volt. első 1-2 éjszaka 2 óránként felébredtem, nem sokat aludtam, lehet kicsit nyugtalanabb is voltam, de a klasszikus kézremegős széthullós fizikai elvonást -nekem- ez a mennyiség nem okozott. pedig ez sok év felépített toleranciája, 10 éve még a felével beértem. szóval azóta hosszú unalmas estéim vannak de nem sóvárgok érte. az meg lehet nem pont ezzel áll összefüggésbe, de az állandó emelkedett nyugalmi majdnem 150-es vérnyomásom már nap végére azóta stabil 130on ketyeg, és a pulzus is visszament 100 alá
nov. 14. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!