Az abszint erős ital? Hány pohár sok belőle? Ha más dolgokkal isszuk, pl koktéllal, akkor annak mi lesz a következménye?
2009-01-09 10:50 "Amugy eleg utos szesz, az uvegre ra is van irva, hogy sok mennyisegben vakulast okoz."
Jóég én ezt most látom:DDDD
Amit bármilyen pszichoaktív/mérgező hatással reklámoznak, az mind értéktelen takony, nem szabad kidobni rá a pénzt. Az igazi abszint általában annyira finom, hogy nőknek is bátran lehet kínálni.
(Vakságot egyébként az okozott 100 éve, ha épp olcsó szeszből hamisították és sok volt benne a metil.)
15:54 :
Ennek az a titka, hogy amit itthon abszintként kapsz, az valóban csak ízesített etil-alkohol.
Az igazi abszint az egyik legkomolyabb ital a világon. Annyira, hogy sok fajtája eleve "pálinkából" (tiszta borpárlatból) készül, és azért palackozzák 60 meg 70 fokokon, hogy az alkohol tartani tudja az ízanyagokat, mert különben kicsapódnának belőle (ezért tejfehér, amikor felhígítják, de te ezt biztosan vágod:)
"Én eredeti abszintot ittam nem hamisítványt."
Ez nagyon komoly kijelentés, nekem bő fél év kutatásomba tellt, mire egyáltalán tudtam, mitől igazi egy abszint, vagy egyáltalán milyen íze van.
Még fél év kellett, mire volt fogalmam róla, hogy hogyan lehet megtudni egy adott abszintról, igazi-e vagy nem.
Sokféleképpen hanisítják, és jelenleg az EGYETLEN biztos jele a valódi abszintnak az, ha svájcban készült (csakis ott törvényellenes a hamisítása).
Lehet, hogy nem festett finomszesz volt amit ittál, de attó még lehetett pancsolt sz*r:) Továbbá semmit sem ér, ha magában ittad meg, vagy nem elég hidegen.
Nem volna lehetetlen, ha mondjuk tavaly történik, bár amit elmondtál, az alapján vsz. ma is rosszat veszel. (Magas ár, "abszintbolt", louche és ánizsíz még nem garancia semmire. És - természetesen - mindenki nagyon eredetinek próbálja beállítani az eladásra szánt taknyot. Igazából nem is értem, miért hiszik az emberek 1-1 abszintról, hogy igazi. Miért lenne, a legális hamisításnál nagyobb biznisz nincsen.)
Csakhogy 5-6 éve Franciaországban (meg egyáltalán bárhol) nem nagyon voltak konoly abszintok...csak az utóbbi években jutottak el oda egyesek, hogy megpróbálnak normálisat csinálni ( = nem csak az "absinthe" feliratból megélni), aztán idő kellett, míg sikerült is.
Akkoriban pl. a La Fée volt ott divatban, furazöld lötty átlátszó üvegben, egy nagy szemmel a címkén. Na az tényleg elég közepes lehet:)
Amiket mostanában csinálnak, azt többször is sikerült olyannal megszerettetni, aki nem igazán szereti sem az alkoholt, sem az ánizst...persze ez nem garancia rá, hogy neked is ízlene, de valamilyen szinten (ha mást nem, a minőségét) eddig mindenki tudta értékelni.
Ez az előző elég rossz cikk, ezt még akkor írták a wikipédiás cikkből (meg innen-onnan), mikor az még nem volt feljavítva.
Sok benne a tévedés, a szerzője pedig sosem ivott abszintot, sőt hasonlót sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!