Nagyjából az, amit a neve is mond. Ürömmel és esetenként egyéb fűszerekkel is fűszerezett bor.
Az így kapott ital valahol felúton van a bor és a gyógynövénylikőr/gyomorkeserű közt.
Fűszerezett bor, elég ritka, áruházakban nem nagyon találsz, de készül Magyarországon is.
A vermut is borból készül ürömmel (pl. a Martini, Cinzano vermutjai), de az nem egyszerűen csak ürmös bor, és általában a jellege is egész más.
Pár szóval szeretnék és is hozzászólni a fentiekhez. 50 éve tanulmányozom a borokat és így van egy kicsi rálátásom.
Az ürmösbor a csemegeborok kategóriájába tartozik ami hazánkban többnyire keveréses eljárással készül.
Kesernyés íze, intenzív illata jellemzi, édes aperitif ital.
Tartalmaz: Vanília, levendula, fahéj, ánizs, szegfűszeg, kakukkfű, citrom és narancshéj, borókabogyó, bodzavirág,
ezerjófű, zsálya, fehér üröm és mustármag
Azt nem mondanám, hogy nincs magyar piaca például Villány, Badacsony, Karlócai, Sümegi és Fia, Hóbor pincészetek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!