Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen minőségű lehet ez az...

Milyen minőségű lehet ez az aszúeszencia hogy csak ennyibe kerül? (Monyók pincészet)

Figyelt kérdés

[link]

Eddig 2000 körüli évjáratú aszűeszenciát nem nagyon láttam 50-60 ezer forint alatt.

Ez hogyhogy ilyen olcsó?

Még nem hallottam erről a pincészetről.

Kedvencem a Disznókő, Holdvölgy és a Chateau Dereszla.

Erről még nem hallottam. Gagyi lenne? Vagy mitől ilyen olcsó?

aug. 28. 08:29
 1/5 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk egy fél literes bort ami 21.900 Ft-ba kerül nem mondanék olcsónak..

Inkább a többi pincészet mohó.

aug. 28. 08:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor te nem igazán értesz a Tokaji borokhoz.
aug. 28. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván kissebb nem ismert pincészet.

Lehet épp belépő ár.

Nem a technológia hanem az idő drága.

aug. 28. 12:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Részben amúgy igazad van #1-es. Nyilván egy híresebb pincészet drágábbért fogja eladni.

De az sem igaz, hogy minden pincészet egyforma hiába "Tokaji".

Attól mert valami bor "Tokaji" még nem garancia a minőségre.

Amit mindenképp kerülnék: Grand Tokaj, Tokajcum és Royal Tokaji. Ezek mind gagyi minőségűek. Ettől rosszabbat is láttam, én no name Tokajit is láttam már. Tescoban-Sparban lehet kapni csak simán "Tokaji szamorodni". De hogy mi.. Milyen pincészet, milyen szőlőfajta...

A lényeg az, hogy azonos évjáratból, azonos szőlőfajtából készült bornál is van különbség pincészet és pincészet között. Nem vagyok borszakértő, de én speciel érzem a különbséget. Ezért vannak kedvenc pincészeteim amiket fel is soroltam. Nálam a top favorit a Disznókő.

Mindazonáltal kipróbálom ezt a Monyók aszúeszenciát, hátha jó lesz és tényleg csak azért olcsóbb, mert kevésbé ismert pincészet.

aug. 28. 15:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Megrendeltem :) majd írok róla véleményt ha felbontottam.
aug. 31. 13:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!