Milyen minőségű lehet ez az aszúeszencia hogy csak ennyibe kerül? (Monyók pincészet)
Eddig 2000 körüli évjáratú aszűeszenciát nem nagyon láttam 50-60 ezer forint alatt.
Ez hogyhogy ilyen olcsó?
Még nem hallottam erről a pincészetről.
Kedvencem a Disznókő, Holdvölgy és a Chateau Dereszla.
Erről még nem hallottam. Gagyi lenne? Vagy mitől ilyen olcsó?
Mondjuk egy fél literes bort ami 21.900 Ft-ba kerül nem mondanék olcsónak..
Inkább a többi pincészet mohó.
Nyilván kissebb nem ismert pincészet.
Lehet épp belépő ár.
Nem a technológia hanem az idő drága.
Részben amúgy igazad van #1-es. Nyilván egy híresebb pincészet drágábbért fogja eladni.
De az sem igaz, hogy minden pincészet egyforma hiába "Tokaji".
Attól mert valami bor "Tokaji" még nem garancia a minőségre.
Amit mindenképp kerülnék: Grand Tokaj, Tokajcum és Royal Tokaji. Ezek mind gagyi minőségűek. Ettől rosszabbat is láttam, én no name Tokajit is láttam már. Tescoban-Sparban lehet kapni csak simán "Tokaji szamorodni". De hogy mi.. Milyen pincészet, milyen szőlőfajta...
A lényeg az, hogy azonos évjáratból, azonos szőlőfajtából készült bornál is van különbség pincészet és pincészet között. Nem vagyok borszakértő, de én speciel érzem a különbséget. Ezért vannak kedvenc pincészeteim amiket fel is soroltam. Nálam a top favorit a Disznókő.
Mindazonáltal kipróbálom ezt a Monyók aszúeszenciát, hátha jó lesz és tényleg csak azért olcsóbb, mert kevésbé ismert pincészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!