Pektinbontot mikor adjam a cefréhez ? Cukrot elötte vagy utána rakhatom bele. ?
Amint megdaráltad a gyümölcsöt mehet bele a pektinbontó és a cukor is langyos vízben feloldva,mindegy melyiket rakod hamarabb
100 liter max 2 kg cukor.
A 3-3,2 körüli pH érték azért megfelelő, mert ezen érték körül még hatékonyan dolgoznak az élesztők és az esetlegesen a cefréhez adagolt enzimeknek is megfelelő ez a környezet, de a baktériumoknak nem! Ezért sav hozzáadásával akadályozzuk a nem kívánatos baktériumok (ecetsav, tejsav, vajsav) fejlődését a cefrénkben és ez által mind a pálinka minőségét, mind az alkohol mennyiségét is növeljük. A cefre savazása kordában tartja a mérgező etil-karbamát képződését is. Ha a cefrét kierjedés után hosszabb ideig tárolni kell, akkor alkalmazhatunk savas utókezelést, beállítva a cefre pH értékét 2,8-3 szintre.
Gyümölcslevek és gyümölcscefrék pektintartalmának lebontására, létisztításra használható. A LALLZYME®HC-t Európában évek óta használják gyümölcscefrék feltárására, a préselhetőség javítására, létisztításra. A LALLZYME®HC hatására csökken a cefre viszkozitása, alapvetően több aroma szabadul fel, gyorsul az erjedés, javul a cefre főzhetősége.A gyümölcsökhöz feltárás, cefrézés során adagolható. Létisztításhoz elsősorban ezt az enzimet ajánljuk, mivel igen erős celluláz és hemicelluláz mellékaktivitása van. A LALLZYME®HC azonnal megkezdi a pektin lebontását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!