Zotya... kérdése:
Apu csinált meggybort de nem mondta, hogy ne kavarjam fel az alját. Én mégis felkavartam mert utána mondta, hogy nem szabad, és úgy kóstóltam meg. Zavaros volt. Miért nem szabad felkavarni?
Figyelt kérdés
2022. aug. 9. 20:25
1/3 anonim válasza:
Minden bornak az aljára, leül az ún. "Seprő"
Ez az erjedésnek, a szennyeződése, pont az a cél, hogy leülepedjen a bor aljára és akkor erről a seprőről fejtik le a tiszta bort.
Pont az a cél, hogy alul kiüljön ez a rész, amit felkevertél.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. aug. 9. 20:46
3/3 anonim válasza:
1 vagyok.
Az az íz, amit így felkavarva éreztél, nem a valós íze a bornak.
Sokkal finomabb az, ha újra leül az aljára a seprő.
Remélem apud nem lett nagyon ideges, hogy felzavarosítottad a művét. 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!