Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Japánból hozott, eredeti,...

Japánból hozott, eredeti, bontatlan szaké meddig fogyasztható? Hűtőben van 3 éve.

Figyelt kérdés
aug. 17. 11:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 17% körüli az alkoholtartalma a szakénak.Az már nem romlandó.
aug. 17. 11:49
 2/5 Phoney ***** válasza:
100%
Így szinte akármeddig fogyasztható, csak nem lesz olyan, mint frissen. Lehet, hogy már most sem egész olyan (a boroknak pl. nem tesz jót a hűtő vibrálása hosszú távon, szerintem ez a szakénál sem lesz másképp), bár amúgy rendben lesz az íze, főleg, ha nem igazán értesz a szakéhoz.
aug. 17. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Sokáig jó de nem kell hűtőben tárolni.
aug. 17. 13:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt hittem az erjesztés miatt nem tárolható sokáig. Ezek szerint bontatlanul igen, a minőség rovására. Bár, úgysem tudom, hogy milyen izűnek kellene lennie...
aug. 17. 13:14
 5/5 Phoney ***** válasza:
100%

Ha nem tudod, hogy milyennek kell lennie, akkor se lesz jó, ha túl sokáig tartogatod, mert nem lesz friss az íze, szóval most már lassan ideje ;)

Bontás után viszont vagy egy alkalommal meginni, ha elegen vagytok rá, vagy vissza a hűtőbe, és maximum pár hét, mert mert ha levegőt kapott, akkor már sokkal gyorsabban változik az íze (oxidál). Utána sem lesz kimondottan gusztustalan, csak hát már nem az igazi.

Egyébként fogyaszthatóság szempontjából kb. bármely bolti forgalomra palackozott erjesztett italt el lehet tartani, akár a sört is (a szav. idő az ízére vonatkozik). A fény sokat árthat nekik, illetve 14-15% alatti italok tudnak ecetesedni, de azok is csak felbontva.

aug. 18. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!