Ha életemben nem ittam egy korty alkoholt sem mennyire fog megviselni egy üveg pezsgő elfogyasztása?
Holnap töltöm a 23. életévemet és életemben egy korty alkoholt sem ittam még, ott hever a szekrény tetején a sok ajándékba kapott pezsgő, lassan el sem fér és azon gondolkodtam, hogy holnap este meginnék egyet.
Ez mennyire lenne jó ötlet így, hogy még sosem ittam?
11%-os Törley Charmantot nyitnék meg.
Az azért meg van, hogy egy ÜVEG, gyakorlatilag a borral egyező erősségű alkoholt akarsz elfogyasztani?
Én nem tenném ...
#17 Igen, szerintem is túloztak. Viszont 58 kilós koromban egy fél üvegtől be tudtam csípni. :)
Szerintem számít ebben a testsúly, a tolerancia, a gyomortartalom és nyilván az idő is.
Ha egy 55 kilós ember, aki soha nem ivott még alkoholt megiszik éhgyomorra egy üveg pezsgőt 10 perc alatt, az valószínűleg fejreáll tőle. :D
#17-nek:
Akkor te még nem ittál egyszerre ennyit.
Orvosi kalkulátort használtam, de mivel 12-14% közötti értéket lehet csak beálltani, ezért nem 7,5 csak 6 decivel számoltattam.
Az eredmény, 70Kg-os testtömeget feltételezve: 1,971 ezrelékes véralkoholszint.
Tünetei 1.5-2.5 ezrelék között:
Részegség. Excitáció (izgatottság), egzaltáció, nyugtalanság, ingadozó hangulat, agresszivitás. Normák figyelmen kívül hagyása. Érzékelés, reflexek, egyensúlyérzés számottevő romlása, bizonytalan járás és térbeli tájékozódás, akadozó beszéd. Sápadtság, légzés és szívműködés gyérül, hányinger, hányás jelentkezhet.
Én fiatal koromban iszonyú nagy piás voltam, úgyhogy pontosan tudom, hogy csak a szája jár némelyeknek. Bementem a törzshelyemre, és a pultos már tette is ki a korsó bort. Igen, BORT. Aki nem szokta meg a piát, azt egy üveg pezsgő földhöz baxxa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!