Mi a jó a sör ízében amikor olyan keserű?
Az ilyen dolgokat meg "kell" tanulni szeretni. Sok dolog van, ami első nekifutásra nem tetszik az embernek (legfőképp a dohány- és alkoholos termékek), de néhány alkalom után kifejezetten jól esik. Nem tudom, hogy van-e erre kicsit tudományosabb magyarázat.
Ha még néhányszor kipróbálod a sört, szerintem 4-5. alkalommal már ízleni is fog :)
(Persze nem akarlak alkoholizmusra buzdítani, meg persze ha nagyon nem ízlik, akkor kár erőltetni, csak érzékeltetni szeretném, hogy valószínűleg a sarki alkoholista béla bácsinak sem ízlett először a szilvapálesz, és mégis hogy megkedvelték egymást)
Amiért a tonikot is sokan szeretik. Az is keserű, régen én is utáltam, de most már szeretem egy ideje, pont a keserű íze miatt. A keserű dolgoknak van egy aromája, sokkal jobban kijön az italok alapanyagainak igazi íze, mint egy édes vacakban. Sajnos manapság már gyakorlatilag minden italt a végletekig elcukroznak (én még elvileg 100%-os narancslén is láttam az összetevők között cukrot "a savas íz ellensúlyozására"-ez így rá volt írva). A cukrozással pedig csak azt érik el, hogy az ízlelőbimbóid sokkal érzékenyebben fognak reagálni a nem édes dolgokra, mint eddig. Tehát a savanyú még savanyúbbnak fog tűnni, a keserű még keserűbbnek, mint valójában. Javaslom, hogy egy darabig ne igyál szörpöket, szénsavas üdítőket, és utána kóstolj meg egy igazán jó minőségű sört! Máris nem lesz olyan keserű! :)
mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok sörrajongó, de ha alkalom adódik, most már szívesen iszok sört is. Most már tudom élvezni az ízét.
Nekünk biológián valami ilyet magyaráztak, hogy sok ember nem is igazán v. szinte egyáltalán nem érzékeli a keserű izt. Ezzel is lehet magyarázni, hogy sokan minden gond nélkül megisszák a legkeserűbb söröket. Na, meg ugye van, aki a keserűt szereti...
Amúgy én édes sörből Budveisert ajánlom neked
Először nekem sem jött be a keserű íze
de aztán megszerettem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!