Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a jó a sör ízében amikor...

Mi a jó a sör ízében amikor olyan keserű?

Figyelt kérdés
2009. jan. 6. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Az ilyen dolgokat meg "kell" tanulni szeretni. Sok dolog van, ami első nekifutásra nem tetszik az embernek (legfőképp a dohány- és alkoholos termékek), de néhány alkalom után kifejezetten jól esik. Nem tudom, hogy van-e erre kicsit tudományosabb magyarázat.

Ha még néhányszor kipróbálod a sört, szerintem 4-5. alkalommal már ízleni is fog :)

(Persze nem akarlak alkoholizmusra buzdítani, meg persze ha nagyon nem ízlik, akkor kár erőltetni, csak érzékeltetni szeretném, hogy valószínűleg a sarki alkoholista béla bácsinak sem ízlett először a szilvapálesz, és mégis hogy megkedvelték egymást)

2009. jan. 6. 15:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Amiért a tonikot is sokan szeretik. Az is keserű, régen én is utáltam, de most már szeretem egy ideje, pont a keserű íze miatt. A keserű dolgoknak van egy aromája, sokkal jobban kijön az italok alapanyagainak igazi íze, mint egy édes vacakban. Sajnos manapság már gyakorlatilag minden italt a végletekig elcukroznak (én még elvileg 100%-os narancslén is láttam az összetevők között cukrot "a savas íz ellensúlyozására"-ez így rá volt írva). A cukrozással pedig csak azt érik el, hogy az ízlelőbimbóid sokkal érzékenyebben fognak reagálni a nem édes dolgokra, mint eddig. Tehát a savanyú még savanyúbbnak fog tűnni, a keserű még keserűbbnek, mint valójában. Javaslom, hogy egy darabig ne igyál szörpöket, szénsavas üdítőket, és utána kóstolj meg egy igazán jó minőségű sört! Máris nem lesz olyan keserű! :)

mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok sörrajongó, de ha alkalom adódik, most már szívesen iszok sört is. Most már tudom élvezni az ízét.

2009. jan. 6. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegyik sör keserű, vannak kifejezetten édeskések is, pl Leffle, Edelweiß :) Próbálkozz ezekkel.
2009. jan. 6. 16:00
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Az előző válaszok is jók, de hozzátenném, hogy kinek mi ízlik... Van aki édesszájú, van aki nem, van aki szereti a sört, van aki nem. :-) Én pl igen. :-)
2009. jan. 6. 16:02
 5/11 anonim ***** válasza:
92%
Erről az jut eszembe, hogy tudósok megállapították, hogy az ember fejlődése során a következő sorrendben kedveli meg az ízeket: édes, sós, savanyú, keserű. A gyerekek mind szeretik az édeset, gyakorlatilag újszülött koroktól kezdve. A sósat is hamar megszeretik (lásd chipsek, sósmogyoró, stb), a savanyút általában később, de azért az emberek többsége szereti a savanyúságot például. És csak legvégül fejlődik ki annyira az ízlés, hogy a keserű ízt is élvezni tudják. Ez persze nem feltétlenül igaz mindenkire, én pl. kimondottan nem szeretem az édeset, de pl. a savanyú dolgok közül se mindennek szeretem a savanyú ízét. Pl. savanyúságot nem eszem, de a savanyú gyümölcsöket imádom. A sör pedig szerintem a legjobb ital a világon :) De általában ez a folyamat a jellemző.
2009. jan. 6. 16:14
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Ez szerintem nagyon egyénfüggő. Van, aki szereti, van, aki nem. Meg lehet kedvelni, de van, akinek sosem sikerül, ugyanakkor van, akinek már elsőre is ízlik. A 2 éves fiam például nagyon szereti a sört :) (Na persze csak az alkoholmenteset, de azt néha direkt neki szoktam venni... csak azért, mert szereti)
2009. jan. 6. 17:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk biológián valami ilyet magyaráztak, hogy sok ember nem is igazán v. szinte egyáltalán nem érzékeli a keserű izt. Ezzel is lehet magyarázni, hogy sokan minden gond nélkül megisszák a legkeserűbb söröket. Na, meg ugye van, aki a keserűt szereti...

Amúgy én édes sörből Budveisert ajánlom neked

2009. jan. 6. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Először nekem sem jött be a keserű íze

de aztán megszerettem :-)

2009. jan. 11. 00:27
 9/11 anonim válasza:
82%
Nincs is annál jobb, mint egy rántott csirkecomb után egy pohár hideg sör.Nyáron a bogrács mellé is illik!))
2009. jan. 19. 21:07
 10/11 anonim válasza:
100%
Szerintem nyáron a melegben nagyon jól is esik :)
2009. jan. 22. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!