Fojó bort szoktam venni egy pincészettől. ha nem hűtöm bezavarosodik. a pincészetben azt mondják, hogy ugyan ezt a bort palackozzák, de a palackos nem zavarosodik be. mitől van mindez?
Figyelt kérdés
borjún. 22. 22:26
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg palackozás előtt még lekezelik kénnel.
4/7 anonim válasza:
Minél kevesebbet kellene levegővel érintkeznie.
Ahogy fogy az üvegből öntsd kisebbe.
5/7 anonim válasza:
A bor a levegövel való érintkezéstöl romlik meg. A beüvegezett el van zárva a levegötöl, a szabadon lévö meg nem.
A kénezés nem erre való és a jó bort nem kell és nem is szokás kénezni.
Egyébként meg fo LY ó bornak kell nevezni, "LY"-nal írva!
6/7 anonim válasza:
5
Ha a jó bort nem szokás kénezni,akkor miért megy ritkaságszámba a kénezetlen bor?A több ezer,tízezer forintos nedűket tartalmazó palackokra is rá van írva,hogy kén-dioxidot tartalmaz.Persze van hozzáadott ként nem tartalmazó bor is.De amennyire én tudom az egy külön kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!