Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért kerülök ilyen nagyon...

Miért kerülök ilyen nagyon elvarázsolt állapotba az alkoholtól és miért nem tudom ilyenkor kontrollálni a viselkedésemet mikor a többiek ugyan annyit megisznak mint én és szinte nem is látszik rajtuk? Ez normális?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok és nem rég kezdtem el inni de nem olyan gyakran. Hozzá teszem én nem szerettem régebben azt az állapotot amikor az ember nem tud magáról de az ismerőseim azt mondták hogy az alkohol nem olyan erős csak egy kicsit ellazítja az embert meg egy kicsit olyan felszabadult leszek tőle. Ezt el is hittem. Lehet rájuk így hat de rám nem. Korábban már kipróbáltam de akkor csak annyi volt hogy borba kb 4 kortyot bele kortyoltam de már az is eléggé elkábított. Nagyobb mennyiséget kb egy 3-4 hónapja ittam. Volt egy kis iszogatás és akkor is berúgtam kicsit de még nem olyan intenzíven de a beszédemen már akkor is eléggé hallatszódott aztán még utánna ittam kicsit és azt éreztem hogy már nagyon megütött. Elkezdett velem forogni a világ rosszul lettem. Akkor csodálkoztam rá először hogy az alkoholnak mennyire intenzív hatása van. A második ilyen berúgásom akkor volt amikor szintén iszogattam a többiekkel és vodkáztunk. Én kb megittam 3 dl vodkát de a többiek is. Ők tök jól voltak én meg már állni nem tudtam. Le kellett ülnöm. Aztán már ülni se tudtam. Nagyon durván elvarázsolt állapotba kerültem. Össze vissza beszéltem hol röhögtem a semmin hol kicsit aggresszívabb voltam nem tudtam a viselkedésemet kontrollálni. Mondták a többiek hogy azért ez nekik is sok volt de ők látszólag tök jól voltak. Ezen kívül azért voltak olyan iszogatások is ahol szintén eléggé éreztem de tudtam kontrollálni magam. Aztán jött egy este amikor szintén töményt ittunk és ekkor volt sztem a legdurvább berúgásom. Elkezdtünk inni és akkor is éreztem hogy eléggé elvarázsolt állapotban vagyok de még utánna nem álltam, le az ivással de a többiek se ittak kevesebbet mint én. Akkor is szintén az volt hogy össze vissza beszéltem ordibáltam is akkor se tudtam kontrollálni magam a többiek úgy szóltak rám ha nem tudok viselkedni akkor haza visznek. Nagyon zavart voltam. Nem tudtam hogy mit csinálok. Hozzá teszem a többieken ekkor se nagyon látszódott hogy ittak. Amúgy élveztem ezt az állapotot de a vége fele kicsit már kezdtem rosszul lenni.Ekkor volt az első emlékezetkiesésem alkoholtól mert nem emlékszek mindenre. Az este vége fele már le kellett feküdnöm a földre mert nem éreztem jól magam. Ekkor másnap megfogadtam hogy nem iszok többé mert nem nekem való. Azóta még egyszer ittam amikor szintén elhívtak a többiek pedig azt hittem hogy a legutóbbi szánalmas viselkedésem miatt többször nem hívnak inni. Akkor is eléggé beütött elvarázsolt állapotba kerültem akkor is de akkor már nagy volt bennem az akarat és megpróbáltam konrollálni a viselkedésemet. Nagyjából sikerült is. Miért birom ennyire rosszul a piát? Más is van hasonló cipőben? Ha igen megírnátok meg írnátok hasonló élményeket ittasan?

2024. jún. 12. 06:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a többiek már régebben isznak és hozzászokik a szervezet.

Igyál inkább te is kevesebbet főleg ha nem bírod magad kontrolállni.

2024. jún. 12. 07:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kilónként lehet másfélszeresét vitted be, mint ők. Az étrend is sokat számít, meg hogy mennyire jóllakottan állsz neki. A lebontás sebessége is változó, akik lassabban bontják, azokban halmozottan jelenik meg, akik gyorsabban, azoknak iparkodniuk kell, hogy ne csak szinten tartsanak. A nagy átlagnak 2 shot óránként kényelmesen beadja úgy is, hogy jóllakottan startol és közben is kajál valami tartalmasabbat. Aki jó ideje rendszeresen fogyasztja, annak 30-50%-kal nő az azonos berogyottsághoz szükséges adag, aki állandóan tolja, az van, hogy full józannak tűnik, szépen a nap folyamán lemennek ipari mennyiségek, reggeli elsőt kihányja és ez neki a normális, és összesen annyit ér el vele, hogy elkerüli a remegést, izzadást, hallucinációt, esetleges szívmegállást. Mások meg ott kötnek ki, hogy nem isznak, de amikor igen, akkor hetekig, hónapokig, míg a testük megálljt nem parancsol, ők az ügyeletes befosott részegek a környéken. Nem árt, ha tudod, hogy maga az alkoholfogyasztás mindig egy-egy bizonytalan lépés pontosan ebbe az irányba. A lejtő egyirányú. A meredekségét pont az adja, hogy oly nagyon jó bulinak tűnik, meg hú, ellazulsz és az jaj milyen jó már. Azért legkésőbb amikor egy horgászengedély kezd olcsóbb lenni az ellazulásra, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy csak nem olyan laza dolog ez összességében... És peca után nem vagy másnapos. Ami azt illeti ingyen is kiülhetsz hesszelni a partra, és hamar feltűnik, hogy jóval több élet van ott, mindenre emlékszel, nulla rosszullét, sőt, igazából még a bélflóra is profitál belőle, ha rendszeres.

Sose ártott kicsit körbegondolni ezeket a barátságokat egyébként, hogy voltaképp miről szólnak? Mi adja a kohéziót? Mi történik, aminek van értelme? Mit mozdít előre az egész? Ha egy fejlődéstörténet ez, akkor mi a jó cím neki?

2024. jún. 12. 09:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én gyakrabban iszom, és régebb óta, de 3dl vodka szétvágott volna.

Lassan, keveset, tedd le a poharat ha szédülsz, később lehet folytatni.

Nem kell minden koccintásnál fenékig húzni elég egy kicsi.

2024. jún. 12. 22:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
3 deci vodka nagyon sok, főleg egy fiatal lánynak. Az emlékezetkiesés sem vicc. Az lesz a vége, hogy egyszer ilyen állapotban berakja neked valaki
2024. jún. 13. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!