Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen üzletekben (és hol)...

Milyen üzletekben (és hol) árulnak 40 %-os vodkát és 40 vagy 80 %-os rumot?

Figyelt kérdés
Kevesebb, mint 40 %-os nem érdekel, mert megsavanyodna (tapasztalat) a meggylikőr, amit készíteni akarok.

2024. jún. 17. 08:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok üzlethálózatban
2024. jún. 17. 09:54
 2/5 anonim ***** válasza:
2024. jún. 17. 10:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ilyen drága italok mellett alighanem maradok a csapvíznél...

2024. jún. 17. 10:53
 4/5 Phoney ***** válasza:
100%

Majdnem minden nemzetközi vodkamárkának 40%-os a natúr (ízesítetlen) kiadása, ezekből minden szupermarketben találsz párat. (Finlandia, Absolut, Beluga, Stolichnaya, Russian Standard, stb...)

Rumból már a 40% is csak a prémium érlelt kategóriában jellemző, ami meggylikőrnek egy pöppet drága lesz. Léteznek 70 fölötti koktélrumok, amik nem vészesen drágák, de ezek max. italszaküzletekben szoktak lenni, és hát szerintem azok sem jönnek ki olcsóbban a Stroh 80-nál. Nem a szesz drága, hanem mi vagyunk csórók ;)

Esetleg a Metroban szokott lenni étkezési tisztaszesz, 80-90%-on palackozva, lehet, hogy azzal jössz ki a legjobban. Ha meggylével csinálod a meggylikőrt (gondolom ezért lesz olyan híg, hogy savanyodik), ahhoz egyébként is minél erősebb szeszt kell használni.

Egyébként nagyon egyszerűen ki tudod számolni, hogy a szesz gyengesége miatt savanyodik-e meg. A kiinduló szesz mennyiségét összehasonlítod a kész likőr mennyiségével, és ha ez alapján 15% alatt van a készermék, akkor savanyodhat, fölötte más a baj.

2024. jún. 17. 11:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm #4-nek az üzenetét. Nem, nem mmeggyléből, hanem a gyümölcséből készítem, szára nélkül, de magvastól, legalább 20 éve. Mindig nagyon jól sikerül, évekig is megtartja a jó, kellemes ízét. Egyszer csináltam 40% alatti szeszből (vodka és rum) és rövid pár hét után már élvezhetetlenre savanyodott.

Az idén már tárgytalan a kérdésem, mert tegnap kaptam mindkét fajtából 40%-osat a LIDL-ben.

Köszönöm mindnkinek a reagálását.

2024. jún. 18. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!