Rosszabb minőségűek a vodkának nem nevezhető szeszesitalok?
Nem a szesz minősége miatt nem lehet őket vodkának nevezni, ugyanis ma már kb. minden likőripari célú finomszesz van olyan tiszta, hogy lehetne vodkaként is palackozni. Ezek a "partizán szeszesitalok" ugyanolyan (sőt, ugyanabból a) szeszből készülnek, mint a legolcsóbb szabályos vodkák.
Ezek csak attól olcsóbbak, és attól nem igazi vodkák, hogy 37,5% alá vizezik őket, így arányosan csökken az adótartalom (jövedéki, NETA, ÁFA), aztán olyan adalékot (aromakészítményt) adnak hozzá, amitől nem érezni, hogy milyen vizes.
Nem találsz olyan kommersz "vodkaszerű" szeszesitalt, ami ne 37,5% alatt lenne, mert ha annyi lenne, akkor lehetne vodka is.
tegnap 22:36
Az olcsó kommersz szesz ma itthon gyakorlatilag mindig kukoricaszesz, gyártani és importálni is ezt szokták. Előfordul még cukorrépamelasz, elég gusztustalan illata van, ás elég ritka :)
A krumpliszesz ma már még ritkább (a mai mezőgazdaságban már nem túl gazdaságos szeszalapanyag), a lenygyeleknél gyakoribb, de a krumplivodka nemzetközileg már csak különlegesség. A legtöbb minőségi vodka búza, rozs vagy árpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!