Szerintetek a kocsmákban vizezik a tömény italokat?
NEM.
Ha megtennék, igen hamar becsuknák a kocsmát és emmelett rengeteg büntetést is kellene fizetni.
Egyébként ilyen helyeken rendszeresen van ellenörzés, próbávásárlás, nem lehetne elkerülni a lebukást
Én így ismerettségi körből, szakmabeliektől tájékozódva tudok mesélni:
Nem vizeznek. Ezt sehol nem erősítették meg, pedig tényleg a.legegyértelműbb félelme mindenkinek. Azt nem tom megmondani, hogy ellenőrzésekkor vesznek-e mintát, és hogy bevizsgálják-e bármennyire is. Inkább ilyen nav-os témákról voktak veszélgetések, de arra se emlékszem már.
Azt viszont sajnos meg tudom erősíteni, hogy a drága üvegbe simán beleöntik az óccó piát. Valami kakas hely rémlik. Kakas bisztro deákon 😃 igen, ott mesélte pultos ismerős, hogy hát volt ilyen kérés, hogy fel kellett tölteni a kirakatban levő palackolat, nem olyan piával. Hát még régi dolog ez, diákként pultozott ott akkoriban. Volt más is, de nem rémlenek a nevek.
Én a 2000-es években dolgoztam pultkosként egy nevesebb kocsmában és sok piát vizeztünk. Ráadásul az olcsó piára kicseréltük a drágábbat.
Egyik leghíresebb észak-balatoni étteremben is vizeztük a bort.
Másik kocsmában pedig a vodkanarancs és társaiba került kevesebb vodka, ki volt kenve valami viasszal a mérőpohár alja. Az ellenőröket 34 km-ről már ki lehetett szúrni, illetve a tulaj mindig kapott fülest hogy melyik este fognak jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!