Miért van, hogy a szeszek különféleképpen hatnak a mentális állapotomra. Van Chardonnay bor amitől szerelmes vagyok, kenyérre kenhető, de van pl a whisky amitől szétütök mindenkit? A sörtől, csendes beforduló, a metaxától imádok mindenkit? Miért?
Más az alkoholfoka.
Más anyagokat, fűszereket tartalmaz.
Más-másból készül.
Más a cukorfoka, cukortartalma.
A te szervezeted pillanatnyi állapotán is múlik:
a vércukor szinted;
kialvatlan vagy;
kimerültél fizikailag a munkában, kimerültél idegileg, fel vagy dobva, tragédia ért, depis vagy,
Stb.
Tisztán iszod?
Keverve? Pl. rumos kóla, vörösboros kóla, stb.
Összevissza iszol mindenfélét: pálinka, sör , bor.
Vagy borra sör?
Vagy csak egy félét iszol?
A mennyiség is dokat számít.
Ez tényleg igaz, és tényleg érdekes, egyáltalán nem csak az alkoholtatalom számít, minden italtól másképp csiccsentek be én is.
Valószínűleg ahogy a #2-es írja
Szerintem ilyen jelentős hangulatbeli változások inkább pszichések, ha az alkoholmennyiség nem változik.
Ha teljesen máshogy viselkedsz 5-6 pohár whisky vagy egy üveg bor után (kb = alkohol), akkor szerintem valami olyasmi történhet, hogy egyikkel ezek voltak a véletlenszerű tapasztalataid, másikkal azok. Pl ha randikon rendszeresen borozol, de mondjuk a romkocsmában inkább whisky-zni szoktál. Ezek meg szépen megmaradnak benned és tudat alatt már ezt a hatást várod tőle, és ha ezt várod, nagyobb eséllyel fogsz is úgy viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!