Borok értékelésnél miért mondanak nevetséges dolgokat, hogy "előjönnek a piros bogyós ízek" "gyümölcsös" "diós", stb? Nem borízű a bor? Maximum szőlő aromájú?
Figyelt kérdés
Mulatságos#bogyó #tavaszi felleg ízű
márc. 16. 11:40
2/9 Phoney válasza:
Mert hiszed vagy nem, ha sok "egyforma" dolgot fogyasztasz (és urambocsá' még oda is figyelsz az ízére), akkor a kis agyad egyre jobban és jobban felnagyítja köztük a különbségeket, és többé pl. nem egyszerűen "vörösborízűek" lesznek a vörösborok, hanem egyre több különböző ízt érez az ember, amik ráadásul nem ugyanazok a korty elejétől a végéig.
Aztán amikor más emberekkel is meg akarja osztani az élményeit (azon túl, hogy gyóvót', nemvótgyó', édesvó', savanyúvó', akkor bizony azt fogja leírni, hogy mire hasonlítanak ezek az ízek.
"Mulatságos", hogy Tibi az Internetről azt hiszi, mindenki csak azt érzi a borban, amit az ő legeslegkirályabb ízlelése, hiszen őnála nagyobb csoda nem is létezhet az univerzumban.
3/9 anonim válasza:
Ha nálad borválasztásnál az egyetlen szempont, hogy melyik kannásbor a legolcsóbb éppen a Pennyben, akkor persze, hogy nem érted.
4/9 anonim válasza:
Ha sokat iszol érzed a különbséget. Na meg nem árt ha nem ütöd fel kólával.
5/9 anonim válasza:
Mert tényleg érezni azokat az ízeket. Én múltkor almás ízű irsait ittam.
6/9 anonim válasza:
Te egy afféle egyszerű féle ember vagy, ugye?
7/9 anonim válasza:
Nos nem vagyok borszakértő.Meg inkább a sört részesítem előnyben..DE ittam olyan rosé bort aminek valóban gyümölcsös,málnára emlékeztető íze volt.Kb. mintha házi málnaszörp lett volna; csak cukor nélkül.
8/9 anonim válasza:
Én sörös vagyok, de ittam már olyan borokat amikben gyümölcsízt fedeztem fel (körte, alma, málna, mandula, stb).
9/9 anonim válasza:
Én is ittam már olyan bort, ami erősen meggy aromára emlékeztetett, mintha meggybor lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!