Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Peroniban kukoricagríz? Mégis...

Peroniban kukoricagríz? Mégis minőségi összkép? Hogy lehet?

Figyelt kérdés

[link]


Erről beszélek. 400 ft volt AKCIÓSAN, gondoltam kipróbálom. 5%-os, finom sör ízzel, enyhe keserűséggel megtoldva elég fainnak tűnt. Elolvastam az összetevőit és ami kiakasztott: KUKORICAGRÍZ!

Ebben? Nekem tényleg nem tűnt fel. Tudom, most hülyének vagyok nézve, de ha tőlem kértek volna szakértői véleményt, 10/8-at mondtam volna, de az összetevők miatt max 10/5-öt mondanék. Engem még így “nem vertek át.”



febr. 16. 20:54
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Peroni meg a minőség :'D
febr. 16. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát sok sörnél jobbnak bizonyutlt, akármennyire is mulatságos számodra. Fejtsd ki, hogy miért gondolod másképpen.
febr. 16. 21:48
 3/9 MolotovPunk ***** válasza:
93%
Tény, hogy van a világon 1-2 kukoricagrízes sör ami iható, viszont nem minőségi. Azonban a Peroni sosem tartozott a minőségi sörök közé!
febr. 17. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Egy időben szinte minden magyar sörben volt most meg olcsóbb a komló aztán verik a mellüket hogy nincs benne kukoricagríz.

Egyébként a peroni normál sör nem extra minőségű,ha belerekták hát benne van ennyi.

febr. 17. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A peroninak is van egy kis rohadás íze, nagyüzemihez méltó módon stabilan elviselhető kompromisszumokat engednek meg a profitmaximalizálás érdekében. Önts ki egy másik pohárba egy Drehert, és lesz fogalmad róla, milyen a mellékízmentes sör, igaz, kissé sörízmentes is már... Vagy ha íz kell, ami nem mellékíz, akkor ténylegesen Prágában gyártott Staroprament próbálj! Esetleg felveheted elvégzendő kísérletnek azt is, hogy Peroni vs Arany Korsó 4% (Penny, de csak a 4%-osban van sör, arra vigyázz). Korábban az Edelmeister 4%-osát is ajánlottam volna, de mostanában kezd elhúzni a Rastinger túltolt malátázatlan rozsra emlékeztető pudvaíze felé.

Ha egy ténylegesen becsülettel odarakott, nagymúltú lagert akarsz, akkor ilyen neveket keress, hogy Paulaner, Edelweiss, az említett Staropramen, hirtelen most nem is jut eszembe lager, ami nagyüzemi is, és csodálatos is. Aztán ott a számtalan kraft lager, iszony árakon, de egy kóstolásnyit megéri rákölteni időnként. Figyeld mindig azt is, hogy legyen egy évnél több hátra a szavatossági időből, illetve néha vegyél olyat is, aminek csak hónapok vannak hátra, hogy hegyezd kicsit az érzékeidet arra a zölddiós-aszús kis felhangra, ami ezekben már szinte az összes ízt adja, némi megédesedéssel karöltve. Így jobban tudod kezelni majd a szavatossági időket, mert látod, hogy melyik sörnek kb mennyi van hátra, amikor felbukkannak az első koros sör jegyek.

febr. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

5# A felsorolt márkákat ismerem és igen, szoktam ügyelni arra, hogy friss sört válasszak, amolyan csapolt jellegű a frissessége. Nem ez volt a kérdés. Tisztában vagyok vele, hogy nem csúcsminőségű a Peroni, de akkor is finomnak bizonyult AHHOZ KÉPEST, hogy kukoricagríz van benne, mert ittam már borzasztó sört is, és azt gondoltam hogy csak az ihatatlanokba tesznek kukoricadarát. Így érthető?


Edelweiss ritka finom, üvegesben néha veszek, csak sajnos drága, úgyhogy nem szoktam valami gyakran fogyasztani, így be kell érnem a Dreherrel, ami számomra a legjobb ár-érték arányú sör. Grimbergent szoktam még, ha akciós. Ausztriába ritkán járok, onnan szoktam még Ottakringert venni akciósan. Staropramenek közül csak M.o-n gyártottat ittam, úgyhogy azok felejtősek voltak, viszont csapolva hihetetlenül finom volt.

febr. 17. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
A kukoricától nem lesz ihatatlan a sör. A siettetett erjedéstől, a maximumra kipréselt hozzávalóktól, a minőségi kompromisszumokkal, minél olcsóbban beszerzéstől tud mellékízes lenni. A kukoricától csak olyan édesség nélküli édeskéssége lesz, ami mellé illene odaállni testességgel (erjeszthetetlen cukrok nagyobb arányával és ízmaláták használatával) is és komlókeserűvel is. Léteznek kukoricasörök, létezik kukoricamaláta, nagyszerű, kiforrott, díjnyertes receptek vannak kukoricaközpontúan. Úgy mondanám: a kukorica jó dolog, amikor cukor helyett használják, az nem jó dolog, és amikor egyéb galádságok sorozatát is elkövetik mellé, az nem jó dolog. Minden elismerésem a nagyüzemeknek azért, ahogy remekül határon belül maradnak a kellemetlen mellékízekkel a legtöbb esetben, legalábbis ami az eladhatóságot illeti. Nekem már nem adják el, inkább fizetek kicsit többet egy jó alsó polcos búzáért, az ritkábban téved... Meg a bevallottan spóroló 4%-os tábor is mintha eggyel ehetőbb lenne a hazai, olcsónak füllentett kínálat bármelyik tagjánál.
febr. 17. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
7# Nem azt magyarázom, hogy a kukoricadarától lesz ihatatlan, hanem hogy az ihatatlan sörbe szokták tenni! Legalábbis eddig úgy tapasztaltam.
febr. 17. 14:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne nézzetek bolondnak, tényleg 100+ féle sört kipróbáltam már, de a Peroni tényleg vállalható. Ár-érték arányban sokkal jobb magyar sörök vannak, nem azt mondom, de egyetértek a kérdezővel, teljesen fájdalommentes láger, rendben van.
febr. 17. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!