Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nordmann fenyőágakból, vagy...

Nordmann fenyőágakból, vagy leylandi ciprusból lehet pálinkát főzni?

Figyelt kérdés

2024. febr. 4. 19:02
 1/10 anonim ***** válasza:
2024. febr. 4. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Az alapja az almapálinka.


[Mint ahogy a honi gyümölcsleveknek az almalé volt az alapleve. ]🙂

2024. febr. 4. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Itt bővebben!

[link]


De borókapálinkát is szoktak főzni.

🙂

2024. febr. 4. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Phoney ***** válasza:
100%
Ágakból nem. De lehet vele ízesíteni, a szeszfőzés bármelyik szintjén.
2024. febr. 4. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én csak normand fenyőről tudok...
2024. febr. 4. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.Boróka bogyóval viszont igen.
2024. febr. 5. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Cukorból lesz az alkohol, cukor meg vagy van, vagy keményítőből hasogat amiláz enzim cukrokat (ld sör, whisky). Gallyakból maximum plusz aromákat meg izgalmasan módosult vadélesztőket lehet nyerni.
2024. febr. 5. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Phoney ***** válasza:
96%
Szigorúan véve amúgy megvan a módja annak, hogy (a cellulóz bontásával) fát cefrézz és szeszt főzz belőle, a 20. században létezett is egy időben (Sawdust brandy, Holzschnaps), csak gazdasági okokból tiltották be a fából történő etanolgyártást. Mérnökhallgatóktól hallottam, hogy egyszer Népszabadságból is főztek szeszt :D
2024. febr. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Glükoamilázzal amúgy tényleg lehet kezdeni valamit cellulóz téren, csak győzd értelmes méretűre aprítani úgy, hogy ne jusson fura íz a végeredménybe, mégis megérje :) Nyilván rohadtul drágán adod majd, miután a módszertanodat megalkottad.
2024. febr. 5. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Phoney ***** válasza:
78%

Kénsavval csinálták, 200 éve ismert módszer. Megérni megérte, a századforulón nagyüzbemben is gyártottak etanolt fahulladékból. Az ízét csak az tudja, aki próbálta, dehát a szeszfőzés olyan, hogy csak abból nem lehet valami ihatót elválasztani, amiből nem akarsz.


[link]

2024. febr. 6. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!