Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A rendszeres alkoholfogyasztás...

A rendszeres alkoholfogyasztás elhízáshoz vagy súlyvesztéshez vezet?

Figyelt kérdés
jan. 22. 19:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy haverom, sajnos már nincs köztünk, elvitte az ital. Neki azt mondta az orvos, hogy nézze, nem mondom magának, hogy ne igyon, mert úgyis fog, de EGYEN! Na ő ezt nem csinálta, ha ivott akkor nem evett. Amikor bementem meglátogatni a kórházba már nem volt magánál, nem ismert meg, olyan sárga volt, hogy szinte világított :-( És valóban, fel volt puffadva.
jan. 22. 22:04
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
Alkoholizmus mellett az elhízás a gyakoribb,fogyni nem fogsz tőle.
jan. 23. 08:18
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az alkoholban sok az üres kalória, egyes italokban a cukor, illetve étvágygerjesztő hatása is van. Ez önmagában még nem elengedő a hízáshoz, de könnyedén hozzásegít a kalóriatöbblethez, ami viszont már túlsúlyhoz vezet.

Egy végstádiumú májcirrózisos viszont rohamtempóval dobja le magáról a kilókat.

jan. 23. 09:41
 14/18 Phoney ***** válasza:
100%

A rendszeres alkoholfogyasztás önmagában nem tud súlyvesztést okozni... ha már amiatt fogysz, az már nem "rendszeres alkoholfogyasztás", hanem idült alkoholizmus, azaz évtizedes távlatban ittál úgy, mint az állat.

Aki nem verte szét a szervezetét hosszas abúzussal, az az "alkoholtól" max. úgy tud fogyni, ha egész egyszerűen nem eszik eleget.

jan. 23. 10:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Amióta gyakrabban iszom sört, azóta kissé pocskosabb lettem, viszont a futás miatt meg máshol leadtam, így szinte nem igazán változott a súlyom, továbbra is 65-70 kg között ingadozik.

2 éve halt meg az alkoholista szomszédunk, Ő amióta nyugdíjas volt, minden nap többször is eljárt a közeli kocsmába, a covid alatt meg a boltban vette a sört, annyit vedelt, hogy a lé eltelítette, így alig volt étvágya, és csontsoványra fogyott, jó ha volt 40 kg!

jan. 23. 18:11
 16/18 anonim válasza:
77%

Először hízás, sörhas, a hordó transzformáció, aztán jön a szúnyog átalakulás amikor a máj már akadozik, aztán az árnyék, és végül a szellem, de az már csak temetőben huhog éjjelente.

Annyira nem kell sok idő a piálásból, a 15 évesen startoló piások 40-50 évesen már látható létszámban fogyatkoznak.

jan. 23. 19:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Pár sör lecsúszik naponta, hétvégén akár 10 is, de változást nem látok. Aztán a májam lehet, hogy másképp gondolja.
jan. 27. 09:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
decemberben napi szinten ment a borozás, sörözés, most száraz januárban vagyok, 2-2.5 kilót fogytam és ugyanannyit eszem.
jan. 27. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!