Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem lehet mézsört kapni?

Figyelt kérdés

2024. jan. 13. 20:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni.
2024. jan. 13. 21:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Hol? Amit én találtam, pl. a Barbar, az legfeljebb mézzel ízesített sör, de köze nincs az igazi mézsörhöz.
2024. jan. 13. 21:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Keserű mézsör több helyen is kapható, Intersparban is találkoztam már vele. Olyan helyeken is van, ahol kézműves söröket árulnak.
2024. jan. 13. 22:09
 4/18 A kérdező kommentje:
Az nem mézsör, legfeljebb mézes sör. A mézsör nem keserű, hanem édes, mivel mézből van. Nincs benne komló
2024. jan. 13. 22:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem lehet, mert lehet.
2024. jan. 13. 23:03
 6/18 Phoney ***** válasza:
100%
Az igazi mézsörbe is lehet komlót tenni, szoktak is... a rendes sör sem komlóból van, hanem gabonából, a komló ott is ízesítés.
2024. jan. 13. 23:33
 7/18 A kérdező kommentje:

Én arra a mézsörre gondolok, amit méz, víz és élesztő erjesztésével csinálnak. Esetleg gyümölcsöt szoktak hozzáadni ízesítésnek. Semmi köze a sörhöz.

Én rendeltem pl. a Barbar-ból, az gyakorlatilag egy sima sör volt, amihez adtak egy kis mézet. Kb 4-6% a méztartalma.

Na ezek pl mézsörök

[link]

2024. jan. 14. 01:52
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Németül nem tudok, de amit te írsz, az inkább mézbornak hangzik nekem. Az pont így készül: méz, víz, élesztő, meg esetleg fűszerek.

A weboldalon is inkább arra hajaznak az üvegek, de mivel németül nem értek, elhiszem neked azt is, ha ott sörnek titulálják. :)

De kóstold meg, szerintem ez lesz az, amire te gondolsz. Több márkának is van otthon mézbora, a Theuerl az egyik legfinomabb személyes véleményem szerint.

2024. jan. 14. 02:08
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd csak, találtam egy ilyet is, itt egyenesen szinonimaként emlegetik a kettőt:

[link]

Szóval meglehetősen biztos vagyok benne, hogy a mézbor az, amit te keresel. :)

2024. jan. 14. 02:12
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nincs akkora piaca, hogy megérje vele komolyabban foglalkozni.
2024. jan. 14. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!