Én arra a mézsörre gondolok, amit méz, víz és élesztő erjesztésével csinálnak. Esetleg gyümölcsöt szoktak hozzáadni ízesítésnek. Semmi köze a sörhöz.
Én rendeltem pl. a Barbar-ból, az gyakorlatilag egy sima sör volt, amihez adtak egy kis mézet. Kb 4-6% a méztartalma.
Na ezek pl mézsörök
Németül nem tudok, de amit te írsz, az inkább mézbornak hangzik nekem. Az pont így készül: méz, víz, élesztő, meg esetleg fűszerek.
A weboldalon is inkább arra hajaznak az üvegek, de mivel németül nem értek, elhiszem neked azt is, ha ott sörnek titulálják. :)
De kóstold meg, szerintem ez lesz az, amire te gondolsz. Több márkának is van otthon mézbora, a Theuerl az egyik legfinomabb személyes véleményem szerint.
Nézd csak, találtam egy ilyet is, itt egyenesen szinonimaként emlegetik a kettőt:
Szóval meglehetősen biztos vagyok benne, hogy a mézbor az, amit te keresel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!