Lehet főzni desztillált vízzel sört?
Kicsit drágít a dolgon, meg eléggé elszalad a hobbi labor irányba, amikor már ötféle sót arányítgatsz stílushűen, lehetőleg korrekt pH kontrollal. Sörfőző körökben viszonylag hétköznapinak számít RO vízről indulni és a vízkezelést is a konkrét recept részeként jegyezni. Minden nélkül a nullás víz túl magas pH-t és túl alacsony pufferképességet hoz, ami már a kihozatal rovására tud menni, mert az enzimek nem az optimális pH tartományukban dolgoznak, némelyiket károsítja is ez. Huszárvágásnak jó lehet az is, ha mondjuk fele csapvízzel indulsz, csak előbb minimális (asszem 0,14g húsz literenként) borkénnel klórmentesíted, vagy hagyod egy éjszakán át magától klórmentesedni.
Általánosságban elmondható, hogy amíg a hidegoldali oxigénkitettség nem csökken nullára (kegrendszer és nyomásálló erjesztő, zárt átfejtés), addig nem kell vízkezeléssel bonyolítani az életet, semmi különbség nem lesz, illetve nem az lesz az első észrevehető hiba, hogy nem volt fullos a vízkémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!