Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sosem vagyok másnapos. Ez...

Sosem vagyok másnapos. Ez azért van mert nem hányásig iszom magam?

Figyelt kérdés

Általában részegre iszom magam, de tartok egy olyan mértéket hogy ne üssem ki magamat a piával és arra vigyázok hogy ne annyit igyak hogy hányjak tőle.

Emiatt nincs másnaposságom?

2023. dec. 3. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Van aki nem érzi meg annyira
2023. dec. 3. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanez a helyzet, soha életemben nem voltam még másnapos, pedig volt már, hogy alaposan felöntöttem a garatra.
2023. dec. 3. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még fiatal vagy.
2023. dec. 3. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A másnaposság tünetei közé nem csupán a súlyosabb esetek tartoznak, amikor kifejezetten rosszul érzi magát az ember, lehetnek enyhébb tünetei, amit észre sem vesznek sokan, mert különösebb szenvedést nem okoz, ha pl az illető szomjas, a megszokottnál több vizet iszik, de még a rosszabb kedélyállapot sem feltétlenül érzékelhető.

A másnaposság tünetit egyrészt a dehidratáltság, másrészt a máj alkohol lebontó képességének hatékonysága befolyásolja.

Nem mindenkinek okoz súlyos tüneteket a másnaposság, az arra érzékenyeknél már a dehidratáltság is fejfájást okozhat, de az igazi szenvedés oka, ha az etanol lebontása során a mérgező vegyületektől nem tud gyorsan megszabadulni a máj, az acetaldehid, és az ecetsav okoz mérgezést.

2023. dec. 3. 19:04
 5/8 A kérdező kommentje:

#4,

Tehát ez azt jelenti hogy jól működik a májam?

2023. dec. 3. 19:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Jól működik az alkohol dehidrogenáz rendszered. Ennyi az egész.
2023. dec. 3. 22:36
 7/8 A kérdező kommentje:

#6,

Köszönöm, mostantól minden nap részegre iszom magam ❤️🎉

2023. dec. 4. 00:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne vidd azért túlzásba, komolyan leépíti a szervezetet, főleg hosszútávon.

Nézd meg a tanulom magam attis videóját erről a témáról.

S igen a mérték fontos, de az is, hogy kellő vizet iszol-e mellette, ami hidratál.

2023. dec. 9. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!