Hogyan tudom feljelenteni a szomszédot,hogy ne árulja a pálinkát? (Nem irigységből)
Ezt fateroddal is megbeszélhetnéd.
Ha nem ad neki a szomszéd akkor megveszi máshol.
Milyen dolog már, hogy feljelentenéd a másikat! Undorító, gusztustalan szokás!
Főleg úgy, hogy nem ő tehet róla és gondolom nem is tukmálja apádra a piát!
Inkább úgy csesszél ki vele meg apáddal is, hogy küldd át az öreget, had igyon minél többet! Minél hamarabb kiissza a szomszédot a páleszből, annál jobb. Meg ha odaát van, nem otthon bassza a rezet, majd csak megunja a szomszéd is!
Amúgy aki függő és nem akar ő maga változtati ezen, nem tudsz rajta segíteni. Szép lassan tönkreteszi magát majd vége. Sokat fog szenvedni.
A piat is beteremti akárhogy is tiltod! Apám is alkesz volt.
Magyar Kékkereszt Egyesület! Ide kellene apádat elvinni, vagy legalább beszélni velük, tanácsot kérni erre a helyzetre!
Ahogy már előttem megírták: A probléma apukáddal van, nem a szomszéddal!
Ne a szomszédodtól várd a megoldást!
Voltam hasonló helyzetben.
Először csak szépen kértem meg a kertszomszédot, hogy ne tegye, a végén már közöltem vele, hogy nyakára hozom a vámosokat, aztán majd nyögheti a jövedéki bírságot a meghurcoltatással együtt, ha nem tartja tiszteletben a kérésem. Ha ez nem lenne neki elég, akkor még a fejszét is belevágom a fejébe, ha elborul az agyam. Kereskedjen máshol, apámat ne itassa!
A kezdetben jónak mondott viszony megszűnt ugyan, de lesz@rom, az apám volt az első és az, hogy aki fenntartotta az alkoholizmusát, tűnjön ki az életéből.
Ő soha nem járt be a boltba piát venni. A haverok/kollégák hordták a kocsmákba és segg részegen járt szinte mindig haza. Ő egy akaratgyenge ember volt, a pia hatására viszont agresszív és durva lett. Haverok megdöglöttek, azokat is "kinyírtam" idővel, és elkezdtem visszahozni apámat a való életbe.
Kb. 10 évembe került, hogy tünetmentessé váljon és ne kívánja az alkoholt. Ekkor volt 65 éves. 78 évesen halt meg, és nem az alkoholizmusa miatt.
Tehát nekem valójában 13 jó évem jutott az apámból egy csomó hülye barom miatt.
Az életemből merítve nem teljesen értek egyet azokkal, akik csak az apádat hibáztatják az alkoholizmusáért...
#17 Ha a szomszéd adót csal, akkor ez egy járható út, de a kérdésben ilyenről nem volt szó.
Plusz mi történne? Ahhoz nagyon feltűnően kell tolja, hogy lesitteljék, szóval valszeg kapna egy adóbírságot némi késedelmi pótlékkal, és árulná tovább a pálinkát, a kérdező apjának is. Max. feketén, ha máshogy már nem tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!