LaudeturJesusChristzs kérdése:
Nadragulyából lehet pálinkát főzni?
Figyelt kérdés
Létszi ne azzal jöjjetek, hogy a pálinka "100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem)". Az a kérdés, lehet-e bármilyen tömény szeszesitalt (vagy nem töményt) főzni nadragulyából.2023. nov. 24. 19:44
A kérdező szavazást indított:
lehet, de mérgező.
lehet, és meg is ihatod, nem mérgező (legalábbis nem mérgezőbb a normál pálinknál)
nem lehet, mert a méreganyaga megöli a baktériumokat
nem lehet, mert csak gyümölcsből lehet főzni.
5 szavazat
1/4 anonim válasza:
A növény melyik részét gondolod alapanyagnak? Annak van-e cukortartalma ami szükséges az erjesztéshez?
2/4 anonim válasza:
Gyökere amúgy is mérgező,nincs más pálinka alapanyag a közelben?
3/4 anonim válasza:
Amit te írsz ,azt úgy hívják: ÖN Gyil Kos Ság !
Hajrá.
Sic.
4/4 Phoney válasza:
A bogyójából szakszerű cefrézéssel egész biztosan lehet (más kérdés, hogy milyen kihozatalt ad), de hogy a mérgező alkaloidjai deszitllálnak-e és milyen arányban, azt külön ki kellene deríteni az illékonyságuk alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!