Milyen véleményetek van a pálinkaaromákról?
Kaptam ajándékba egy korsó pálinkát, meg egy kanna házi bort karácsonyra a bátyámtól.
Nem vagyok nagy piás, a húsvéti pálinkának is megvan még a fele, pedig az csak egy lityó volt és nem is volt rossz, mert őszibarackból volt, egész finomnak találtam, csak én szeretem, ha tiszta a fejem.
Ez a mostani már vadabb, a cefrét maga készíti és kétszer lefőzeti, szóval profi főzés, jó erős és nem kerítésszaggató, de azért rakott bele cukrot rendesen.
Talán lehetne aromával javítani, aszalt szilva aromára gondoltam, egyszer régen ittam príma szilvapálinkát, szóval mennyire tud ez javítani, vagy méz és vanília aroma, vagy ha kiporciózom félliteres üvegekbe, akkor aszalt gyümölcsöt tehetek esetleg bele.
Lehet ezzel így javítani rajta?
Nem azt mondom, meg lehet így is inni, nem olyan rettenetes, de ha én iszom, akkor szeretném, ha az élvezeti értéke is nagyobb lenne.
Vagy kár ezzel vacakolni, pancsolni, csak elrontanám?
A bor az oké, házi vörösbor, az egész jó, bár díjat aligha nyerne vele, de pörköltbe, teába vagy forralt bornak egészen jó és még a vacsorához is pompás egy pohárral, de a pálinka lehetne jobb szerintem.
Lehet bele aromát rakni és semmilyen törvény nem tiltja.
Használják nagyobb pálinkafőzők is és fél sem kell tüntetni.
Rögtön megismerni ezeket annyira erőteljes az illatuk.
De hogy jön ide KarGeri?
Az 1-est nem értem
Mit keres itt KariGeri?
Igazából otthon sem kimondottan engedi meg a törvény, de ugyanúgy nem lesz baj belőle, mint abból se, hogy mézezed. Amúgy ezek a drágább "pálinkaaromák" elég jók tudnak lenni, bizonyos ízeknél önmagában se mondanám meg róla, hogy nem igazi.
"Használják nagyobb pálinkafőzők is és fél sem kell tüntetni."
Tényleg "nem kell" feltüntetni, sőt, nem is lehet, ugyanis tilos beletenni. Nemhogy az eredetvédett magyar pálinkába, hanem az EU-s gyümölcspárlatokba úgy egyáltalán.
A desztilláció csodája pedig képes olyanra, hogy egy tiszta pálinkának erőteljes legyen az illata, már ha a főzdés tudja, hogy mit csinál, és jó termésből dolgozik. Otthonfőzőktől is hallottam már olyat, hogy a "szakértő" haverjaik nem akarták elhinni, hogy ilyen gyümölcsillat lefolyhat pálinkaüstből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!