Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Legédesebb, egyben finomabb...

Legédesebb, egyben finomabb bor, amit valaha ittatok?

Figyelt kérdés

2023. okt. 29. 22:55
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
Ami szűz lányok véréből készül.
2023. okt. 30. 11:26
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Az édes boroknál meg kell különböztetni a természetes, és készített csemege borokat. A természetes borok, a Tokajik, nem tartalmaznak hozzá adott cukrot, annyira magas must fokkal rendelkeznek, hogy nem erjednek ki.12.-es válaszoló. Nem baj, ha nem szereted az édes borokat, nem kötelező, de egy nagyon komoly trendet, "brand"-ot képviselnek. A természetes(!) csemege borok a borászat csúcsát képviselik. 16.-os! A Szekszárdi borvidék dűlője a Görög szó dűlő, ahol Dúzsi Tamás tökélyre vitte a vörös bor készítést, egy küvéje, ami kadarka és kékfrankos házasításából született, de hogy édes lenne? Hát nem tudom! Az egyéni ízvilágba sok íz bele fér.
2023. okt. 30. 13:12
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon a tokai aszút kivéve nincs olyan édes bor ami ne tartalmazna hozzá adott cukrot. Ezek a borok nem igazi borok pancaolt likőr szerű termékek!
2023. okt. 30. 13:44
 24/32 anonim ***** válasza:
76%

Aki cukros borról írt az még a régi éra szerinti bor "készítésről" beszél.

Mai, minőségi borokban nincsen hozzáadott cukor, csakis a szőlőből származó gyümölcscukor.

2023. okt. 30. 15:02
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Tokaji hat puttonyos aszú de jó a Tréfli cuvée is.
2023. okt. 30. 16:43
 26/32 anonim ***** válasza:
1%
Bocsass meg, miota finom az edes bor?
2023. okt. 30. 19:26
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
A boros palackok hátsó cimkéjén van ajánlás, hogy az adott bor milyen étel párosítással adja a legjobb formáját. Könnyű pörkölthöz könnyű rozé, pl. halászléhez száraz fehér bor, vad ételekhez, őz pörkölt, nehéz vörösbor illik. Az ebéd utáni desszerthez, édes süteményekhez desszert bor illik.
2023. okt. 31. 00:51
 28/32 anonim ***** válasza:
97%

Aki nem ért hozzá, az minek okoskodik. Nemcsak a Tokaji lehet természetesen édes.

"A jégbor a természetes édes borok egy fajtája, amely nevét arról kapta, hogy az elkészítéséhez szükséges mustot fagyott állapotban lévő szőlőszemekből préselik. A szőlőben a cukrok és egyéb oldott szilárd anyagok nem fagynak meg, csak a benne lévő víz és emiatt a fagyott szőlőből préselt bor koncentrált szárazanyag-tartalmú, nagyon édes, ugyanakkor magas savtartalmú lesz."

Az hogy kinek ízlik, már egyéni. Mint minden más étel és ital is.

Én se vagyok oda értük, de attól még nem rossz.

2023. okt. 31. 09:56
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a tokaji szamorodni a kedvencem (édes, fehér).

Jégbort is ittam egyszer, nagyon finom volt az is.

2023. okt. 31. 12:14
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Hollókői mazsolabor 😋
2023. nov. 1. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!